marți, 1 octombrie 2024

Cine judecă pe un om se poate înșela. Cine iartă nu se înșeală niciodată.


 

Maica Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte. 🙏


 

Pentru rugăciunile Sfântului Părinte Arsenie Boca, Doamne miluiește-ne pe noi! Amin


 

Rugăciunea scurtă de mulțumire către Maica Domnului – Spune-o în momentele grele și îți va aduce mult ajutor ție, familiei tale și întregii case:


 Preasfântă Maică, îți mulțumesc că ne ești și nouă Mamă Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutatoare!

Îți mulțumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele!

Îți mulțumesc Măicuță pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare față de noi toți!

Îți mulțumesc că nu ne lasi pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă-mă Măicuță pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață!

Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viața aceasta la viața veșnică!

Îți mulțumesc Măicuță că Te rogi pentru întoarcerea la credință
a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit!

Îți mulțumesc Măicuță pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc.

Maică Sfântă Preaiubită, care îi primești pe toți cei care te caută, îndură-te de mine. Depun în mâinile tale acest “nod” greu.

El îmi alungă pacea și mă împiedică să merg către Domnul meu, și să-mi pun viața în slujba Lui. Desfă, te rog, acest “nod” din viața mea, o, Maicuță Bună.

Te preamăresc și îți mulțumesc pentru toate!

Amin!


"CUM SE RUGA SFÂNTA FECIOARĂ FIULUI SĂU DE SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI ACOPERĂMÂNT


Rugăciuni la Acoperământul Maicii Domnului(1 Octombrie)

„Prea Curată Stăpână, pururi Fecioară, în vremea necazului nostru acoperă-ne pe noi cu acoperământul aripilor Tale, iar în vremea neputinţelor şi bătrâneţilor noastre, fii mijlocitoare nouă, către Fiul Tău şi Dumnezeul nostru."
La 1 octombrie Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului, când se invocă prin rugăciune ajutorul şi ocrotirea Maicii Domnului. Această sărbătoare a fost instituită în amintirea unei minuni ce s-a petrecut în vremea împaratului Leon Inţeleptul(886-911), în Biserica Mănăstirii Maica Domnului din Constantinopol. In ziua de 1 octombrie s-a făcut o priveghere de noapte la această biserică, cu mulţime de popor credincios. Către orele patru din noapte, Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos, stareţul mănăstirii cu ucenicul său Epifanie, au văzut pe Fecioara Maria, stând în văzduh şi rugându-se împreună cu cetele de îngeri şi sfinţi, între care doi erau mai aleşi: Sfântul Ioan Inainte Mergătorul şi Evanghelistul Ioan ; întru aceştia Sfânta Fecioară şi-a întins veşmântul, omoforul Său sfinţit, asupra poporului şi oraşului Constantinopol, continuând a se ruga către Iubitul Său Fiu, Iisus Hristos, pentru ocrotirea acestora:
"Împărate ceresc, primeşte pe tot omul cel ce Te slăveşte pe Tine, şi cheamă în tot locul preasfânt numele Tău; şi unde se face pomenirea numelui meu, acel loc îl sfinţeşte, şi preamăreşte pe cei ce Te preamăresc pe Tine, şi pe cei ce cu dragoste mă cinstesc pe mine Maica Ta. Primeşte-le toate rugăciunile şi făgăduinţele şi-i izbăveşte din toate nevoile şi răutăţile"
Această minune sfântă se sărbătoreşte pe 1 octombrie.
Rugăciuni care se rostesc în această zi(şi oricând ai nevoie):
,,Prea Curată Stăpână, pururi Fecioară, în vremea necazului nostru acoperă-ne pe noi cu acoperamântul aripilor Tale, iar în vremea neputinţelor şi bătrâneţilor noastre, fii mijlocitoare nouă, către Fiul Tău şi Dumnezeul nostru. Să nu biruie răutăţile lumii anii vieţii noastre, iar sfârşitul să nu ne găsească cumva în afara Acoperământului Tău cel Sfinţit.” Amin
,,Acoperă-ne pe noi cu acoperământul tău, Preasfânta Fecioară, în ziua răutăţilor noastre; acoperă-ne în toate zilele noastre, iar mai ales în ziua cea rea când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor, şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, cele de sub cer, şi în ziua înfricoşătoarei judecăţi, să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău". Amin
Puteţi spune o rugăciune scurtă ori de câte ori aveţi o problemă: "Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, păzeşte-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău acoperământ". Amin
Condac la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului:
Fecioara astăzi, înainte stă în Biserică şi cu cetele sfinţilor, nevăzut se roagă lui Dumnezeu, îngerii cu ierarhii se închină şi Apostolii cu proorocii dănţuiesc; că pentru noi roagă Născătoarea de Dumnezeu pe Dumnezeu Cel mai înainte de veci....🍁"ne spune Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos, împreună cu ucenicul lui, Fericitul Epifanie,
...când au ridicat ochii către cer și au văzut-o în văzduh pe însăși Maica Domnului, care se ruga pentru credincioși, strălucind deasupra tuturor și acoperind mulțimea cu cinstitul ei omofor, șalul sfânt.

...Sfinți și oștiri cerești o înconjurau cu smerenie, dintre aceștia remarcându-se Sfântul Ioan Înaintemergătorul şi Evanghelistul Ioan.

 Cu glasul murmurat, blând și plin de umilință, Sfânta Fecioară I se ruga Bunului Dumnezeu:

„Împărate ceresc, primeşte pe tot omul cel ce Te slăveşte pe Tine şi cheamă în tot locul preasfânt numele Tău!
Și unde se face pomenirea numelui meu, acel loc îl sfinţeşte şi preamăreşte pe cei ce Te preamăresc pe Tine şi pe cei ce cu dragoste mă cinstesc pe mine Maica Ta.

 Primeşte-le toate rugăciunile şi făgăduinţele şi-i izbăveşte din toate nevoile şi răutăţile!”🍁



🍁Bucură-te, bucuria noastră; acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ!🍁


 
Acoperământul Maicii Domnului(1 octombrie)

Multe sunt darurile Maicii Domnului, și mare este puterea ei de mijlocire. Mai mult decât toți sfinții și îngerii din ceruri, ea are trecere la Dumnezeu și rugile ei fierbinți sunt întotdeauna împlinite.


„Brațele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decât umerii heruvimilor și ale preafericitelor tronuri. Deci pe Cine ține Fecioara Maria în brațe? Pe Cel ce a făcut cerul și pământul, și toate cele văzute și nevăzute.”

Părintele Ilie Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria spunea că Maica Domnului este a patra persoană duhovnicească din ceruri. Primul este Tatăl, al doilea este Fiul, al treilea este Duhul Sfânt, adică Sfânta Treime, și a patra este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Ea stă în dreapta scaunului Dreptului Judecător și se roagă pentru ca toți oamenii să se mântuiască. Ea pururea stă în genunchi și se roagă Preasfintei Treimi.

Dacă nu era ea în ceruri, ca să mijlocească între cer și pământ, lumea aceasta ar fi fost pierdută de mult, spunea Părintele Cleopa. De aceea trebuie să o cinstim și să o slăvim prin rugăciuni, cerându-o ocrotirea și sprijinirea ei.

Părintele Cleopa îi îndemna pe toți să aibă mare evlavie către Maica Domnului, spunând că familia care are în casă icoana ei și zilnic citește Acatistul, Paraclisul ei sau alte rugăciuni închinate ei, este o familie fericită.

Rugăciuni către Maica Domnului, din Triod

Preasfântă Fecioară, ceea ce ești celor căzuți îndreptare, păcătoșilor mijlocitoare, străinilor odihnă, celor întristați mângâiere, risipește, Preacurată, întristarea sufletului meu, și te roagă să mi se dea mângâiere de sus de la Dumnezeu, mie celui ce-ți cânt cu osârdie și te laud întru toți vecii.
Ajutătoarea oamenilor, nădejdea cea tare a tuturor creștinilor, scăparea celor ce se mântuiesc, Preacurată Fecioară, mântuiește-mă cu rugăciunile tale cele de maică, și vieții celei ca va să fie mă învrednicește.
Acoperământul tău cel grabnic și ajutorul și mila arată-le spre robii tăi; și alină valurile gândurilor celor deșarte, Preacurată. Și sufletul meu cel căzut ridică-l, Născătoare de Dumnezeu; că știu, Fecioară, că poți câte voiești.
Caută spre rugăciunile robilor tăi, ceea ce ești cu totul fără de prihană, potolind pornirile cele rele împotriva noastră, din tot necazul izbăvindu-ne pe noi; că pe tine singură te avem ancoră tare și neclintită, și a ta ocrotire am dobândit.
Să nu fim rușinați, Stăpână, cei ce te chemăm pe tine. Grăbește spre rugăciunea celor ce strigă către tine cu credință: Bucură-te, Stăpână, ajutătoarea tuturor, bucuria și acoperământul și mântuirea sufletelor noastre.
Ceea ce ești sprijinitoarea tuturor celor ce nădăjduiesc întru tine, și folositoare neadormită celor din nevoi, Născătoare de Dumnezeu, scapă-ne pe noi de gheena cea veșnică și de amarele chinuri care ne așteaptă; ca după datorie să lăudăm măririle tale.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor