joi, 12 septembrie 2024

Nimic nu ne îmbolnăvește mai mult decât propriile gânduri.


 

Nimic nu ne îmbolnăvește mai mult decât propriile gânduri. Mintea chiar îi place să se întoarcă în trecut, la evenimente negative, la discuții. Și asta nu va rezolva nimic din ceea ce simți despre lucrurile care te-au rănit.
Gandurile incarcate cu lucruri negative vor genera sentimente care nu sunt bune si vom incepe sa ne deconectam de suflet si sa imbolnavim trupul. Nu permite gândurilor negative să-ți fure energia și vitalitatea. Fii conștient de emoțiile și gândurile tale.
Uneori nu durerea te face să suferi, ci propria ta gândire negativă face lucrurile să pară mai rele decât sunt în realitate.
Cei mai răi dușmani ai tăi nu sunt afară, ci în interiorul tău.
Realizează că poate tu însuți devii o presiune pentru tine, devii cel mai surd dintre dușmani. Dintre toate cuvintele negative pe care le-ai auzit în viața ta, gândurile tale uneori pot fi mult mai rele și mai veninoase. Pentru că reînvii, îndepărtezi, pui, îți imaginezi și începi să te torturezi psihic neîncetat.
Pacea interioară o putem găsi doar prin purificarea otrăvurilor minții. Purificând furia, mândria, invidia, atașamentul, vinovăția, gelozia, comparația etc. Abia atunci putem vedea că conflictul și suferința sunt o reflecție exterioară a acelor otrăvuri interioare.
Toată vindecarea interioară necesită curățarea și transformarea gândurilor. Când poți filtra mai bine gândurile din mintea ta, viața ta va începe să se schimbe dramatic. Crede, a crede înseamnă a crea. Poţi să-ţi cureţi propia gradină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor