"SISTEMUL LIMFATIC ȘI ALIMENTE CREATOARE DE MUCUS




Ca și cum organismul nostru ”trage apa” la toaleta reprezentată de ”sistemul limfatic”.

Dacă aveți mereu nasul înfundat – știți că la acest nivel NU SE MAI POATE PRODUCE ELIMINAREA mucusului și a apărut un BLOCAJ LIMFATIC. Prea mult mucus – pentru un orificiu prea mic!


Adică alimentele care ”irită” mucoasa tubului digestiv – și declanșează o ”reacție de apărare” din partea corpului = CREAREA DE MUCUS.



1) SAREA – da, este incredibil – dar SAREA este pe primul loc în clasamentul alimentelor ”formatoare de mucus”. Sarea este necesară ca și adaos la ”mâncarea gătită” – care își pierde toate vitaminele și mineralele și nu are nici un gust fără sare. Dar, în același timp – are o acțiune FOARTE IRITANTĂ asupra organismului nostru și celulelor noastre. Dr. Max Gerson, specialistul nr. 1 al lumii în dieta anti-canceroasă (dieta Gerson) – explică mult mai bine decât mine acțiunea sării asupra organismului. Folosiți în loc de sare – piper proaspăt, plante aromatice sau alimente precum usturoi, ceapă, praz, leurdă sau chives (după gust).
2) OUĂLE – sunt pe locul 2 la alimentele ”formatoare” de mucus – fiind alimente care CONSTIPĂ și irită intestinele (fiind și printre cele mai ”alergizante” alimente pentru oameni).
3) LACTATELE – laptele de la animale și toate produsele din lapte – sunt printre cele mai ”formatoare” de mucus alimente posibile. Omul este singura specie ”papă lapte” – nici un alt animal adult de pe pământ nemaiconsumând lapte DUPĂ vârsta copilăriei! Mai ales laptele altei specii. Există efecte nocive ale lactatelor – precum efectul alergizant, efectul tip migrene (dureri de cap), efectul constipant, efectul creator de mucus, efectul de blocare al tiroidei, precum și efectul de ”încețoșare” mentală și îngreunare a procesului de gândire!
4) FĂINOASELE – făina albă de grâu – toate tipurile de făină care conțin GLUTEN (un produs tip proteic ”lipicios” – care se lipește și de mâini, când se frământă un aluat, dar în același timp, ”lipește” intestinele!). Grânele CU GLUTEN sunt grâul, secara, orzul și ovăzul. Grânele FĂRĂ GLUTEN sunt orezul, porumbul, hrișca, meiul, quinoa.
5) ZAHĂRUL RAFINAT (și toate dulciurile făcute cu zahăr ”sintetic”, alb numit și "Moartea Albă" sau brun) – sunt alimente ”artificiale”, prelucrate – pe care corpul NU LE ACCEPTĂ ca alimente, le consideră ”toxine” și crează continuu mucus la ingerarea lor.
6) CARNEA și produsele din carne (inclusiv peștele și fructele de mare) – sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism în ”acizi” (proteinele sunt formate din ”amino-acizi”) și determină o iritație continuuă a intestinelor și sistemului limfatic. Carnea (și peștele) sunt ”stimulatoare” ale metabolismului și organismului – mai mult decât alimente – iar corpul simte nevoia să ”neutralizeze” consumul de carne – cu ajutorul ALCOOLULUI !!!


Cu apariția ”gunoierilor” din lumea Naturii – care ajută corpul să ”descompună” deșeurile depuse (exact ca în Natură – acolo unde este ”gunoi”, materie moartă – apar organismele care ajută la descompunere): viruși, bacterii, ciuperci, paraziți, viermi etc. etc.



EI SUNT DOAR ”GUNOIERII” – SUNT ATRAȘI DE PREZENȚA MATERIILOR ÎN DESCOMPUNERE – a MUCUSULUI depozitat în corp – în toate părțile corpului! (unde aveți multă grăsime sau celulită – aveți depuneri impresionante de mucus!).

1) FRUCTELE sunt pe locul 1 – în special fructele ”dulci” (alcaline), BINE COAPTE (fructele ”crude” sunt totdeauna mai acide!) – consumate ca atare sau sub formă de smoothie-uri, sucuri de fructe.

FRUCTELE NU ÎNGRAȘĂ (este un ”mit” demolat de experiența practică – fructele conțin FRUCTOZĂ, un zahăr simplu care ajută sistemul nervos și ficatul – și intră în celule fără să folosească receptorii de insulină – fără să încarce pancreasul!)
FRUCTELE NU CRESC GLICEMIA – fructele proaspete NU SUNT ZAHĂR!
FRUCTELE sunt foarte utile pentru ”curățarea tubului digestiv” (au efect anti-constipație – chiar unele dintre ele au efect laxativ – așa că aveți grijă la combinații și efecte).
2) LEGUMELE crude – consumate ca atare sau sub formă de salate – legume de toate tipurile – rădăcinoase, frunze sau ”fructe” ale legumelor – funcție de disponbilitatea în anotimpuri. Dar și consumate ușor preparate termic (la abur, sote, fierte, grătar, supe, ciorbe etc).
3) SEMINȚELE de toate felurile – nuci, semințe dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane etc., etc. CONSUMATE CU MODERAȚIE – pentru că în cantitate mare și ele produc mucus și acidoză!
4) VLĂSTARII obținuți prin germinarea diferitelor semințe (consumați cu MODERAȚIE – pentru că au multe proteine – respectiv ”amino-acizi”!)
5) GRÂNELE FĂRĂ GLUTEN (orezul, porumbul, hrișca, meiul și Quinoa) și produsele din ele – consumate sub formă gătită, combinate cu vegetale.
6) LEGUMINOASELE (consumate CU MODERAȚIE) – precum fasolea, mazărea, năutul, lintea, bobul, soia – și produsele din ele.


FOLOSIȚI CÂT MAI MULT ÎN DIETĂ ALIMENTELE CARE NU FORMEAZĂ MUCUS.
Și doar ocazional pe cele producătoare de MUCUS.


Sursa: Maria Chihaia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.