miercuri, 5 decembrie 2018

Exista printre sfintii crestini unul care este considerat patronul albinelor, al apicultorilor si al fabricantilor de lumanari din ceara. Este vorba de Sfantul Ambrozie, una din cele mai importante figuri bisericesti ale secolului al IV-lea, cel care l-a influentat pe Sfantul Augustin sa se converteasca la crestinism. Acest sfant este celebrat in data de 7 decembrie atat de Biserica Catolica, cat si de Biserica Ortodoxa, care il numeste Cuvios Parinte, episcop al Mediolanului (Milano). El este, de asemenea, patronul animalelor domestice, al Milanului, al invatarii si al elevilor. Cu toate ca s-a nascut intr-o familie romana de vaza, cultul sau s-a raspandit abia in secolul al XI-lea, fiind mentionat in calendare abia din secolul al XII-lea.
https://www.daciccool.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=7613:sfantul-ambrozie-patronul-albinelor-si-al-apicultorilor&catid=266:romania-crestina&Itemid=828

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor