miercuri, 5 decembrie 2018


In istoria orientala, portocalii simbolizau, de asemenea, prosperitate si fericire. Cuvantul chinez pentru mandarina vine din cuvantul "noroc", iar cuvantul chinez pentru portocala suna similar cu cuvantul "bogatie". Chiar si astazi, in Japonia si in China, portocalele sunt folosite la ornarea locuintelor si a magazinelor, in vederea primirii noului an cu noroc!

Din punct de vedere botanic, portocalul face parte din genul Citrus, familia Rutaceae, alaturi de alte specii de copaci de inaltime mica si de arbusti. Acesti copaci fac in general fructe rotunde, comestibile, cu coaja groasa si cu o pulpa zemoasa. Cea mai importanta specie este, desigur, portocalul de China, numit si portocalul dulce sau portocalul comun (Citrus sinensis), cu binecunoscutele sale varietati Jaffa (Israel), portocalul fara seminte si portocalul maltez sau portocalul rosu. Alte specii importante din punct de vedere economic sunt portocalul mandarin (Citrus reticulate) si portocalul acru (Citrus aurantium), numit si portocalul de Sevilia.

https://www.daciccool.ro/stil-de-viata/casa-si-gradina/9365-portocalul-bogatie-si-noroc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor