joi, 18 iulie 2024

DIN ÎNȚELEPCIUNEA BUNICII..

DIN ÎNȚELEPCIUNEA BUNICII..
"Bunica mereu spunea asa ...
Medicamentul ești tu.
Sunt strămoșii tăi.
Este casa ta.
Întorcându-te la origini întotdeauna te însănătoșești.
E înțelept sa te reîntălnești cu tine însuți..
Amintește-ți de esența ta...
Ești făcut din rădăcini.
Din pământ
Din stele ...
Întoarce-te si conectează-te cu seva plantelor, uleiurilor, si arbuștilor...
În ele stau vindecarea ta..."


 

CÂND EȘTI TRISTĂ COPILA MEA ÎMPLETEȘTE-ȚI PĂRUL!!!
Bunica mea obișnuia să spună că atunci când o femeie se simte tristă, cel mai bine pentru ea e să își împletească părul; în acest mod durerea ar fi prinsă între șuvițele de păr și nu ar putea ajunge în corp.
Apoi adăuga ca trebuie sa avem grijă ca tristețea sa nu-ți intre în ochii ca ar putea să-ți curgă râuri de lacrimi, apoi ar fii putut ajunge pe buzele tale ,și te-ar forța să spui lucruri care nu sunt adevărate, care te-ar putea afecta, iar apoi ar putea ajunge în mâinile tale unde ar putea fi și mai rău: sa faci pâinea necoaptă sau sa afumi mâncarea. Iar astea toate se pot întâmpla pentru ca tristeții ii place gustul amar.
Când te simți tristă copila mea, împletește-ți durerea în jur șuvițelor de par , și doar când va începe vântul de nord sa sufle și sa lovească puternic, abia atunci să-l despletești, să-l lași sa fluture în vânt și să iți risipească toată tristețea strânsă în el.
Parul nostru este o plasă capabilă să prindă totul, este puternic ca rădăcinile stejarului și moale ca spuma marii.
Nu te lăsa copleșită de melancolie copila mea, chiar dacă inima ta este ruptă sau oasele tale sunt reci de atâta durere.
Nu lăsa tristețea sa intre în tine prin părul tău , pentru că va curge ca într-o cascadă prin canalele pe care luna le-a trasat în corpul tău și iți va invada fiecare celula a ființei tale. Împletește-ți tristețea, spunea ea, întotdeauna împletește-ți tristețea....
Și mâine te vei trezi copila mea cu cântecul vrabiei, si vei găsi palid și estompat toată aceasta tristețe intre șuvițele rebele ale parului tău....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor