duminică, 12 februarie 2023

De ce credeți că ați venit pe Pământ?

 oi credeți că viața voastră este despre a acumula cât mai multe lucruri? Credeți că v-ați născut ca să fiți remarcați/ admirați/ adulați de alți oameni, ca să ieșiți voi în evidență, ca fiind mai speciali decât alții? Chiar nu înțelegeți nimic despre rostul vieții voastre?!
Voi ați venit pe Pământ ca să atingeți viața altora, ca să schimbați în bine, într-un fel sau altul, viața altora, ca să serviți Binele comun. Voi sunteți un agent al transformării pe Pământ, un agent al Divinului. Fiecare aveți în voi capacitatea de a face asta; fiecare alegere pe care o faceți are potențialul de a shimba în bine viața altuia.
Și nu mă refer doar la alegeri mărețe, la lucruri de amploare pe care le-ați putea face. Mă refer la lucruri care vouă vi se par minore, dar care au potențialul de a schimba în bine viața altora.
Uneori un zâmbet de-al vostru poate face diferența dintre viață și moarte în viața altuia. Am scris într-una dintre cărțile mele despre un om care era într-o asemenea stare, încât se gândea să se sinucidă. Mergea pe stradă către casă și deja luase decizia să se sinucidă, când va ajunge la locuința sa. S-a oprit la o trecere de pietoni, s-a uitat la șoferița care era cu mașina pe stradă, așteptând ca ea să treacă, iar acea femeie i-a zâmbit atât de cald, invitându-l să treacă el primul, încât ceva s-a luminat brusc în interiorul lui și în acea clipă a ales să nu-și mai ia viața. Acel om mi-a scris după ceva timp. Pentru el, zâmbetul acelei femei fost un miracol. Iar ea nu a aflat niciodată că zâmbetul ei a salvat viața unui om. Și nu este doar o poveste, eu am întâlnit acel om.
Aceasta este puterea pe care o are fiecare alegere a voastră, indiferent cât de „minoră” vi se pare vouă. Și aveți aceeași putere și în sens negativ: un gest de-al vostru care nu vi se pare mare lucru poate face un om să simtă că l-ați călcat în picioare, poate să fie ca un cuțit înfipt în inima lui.

Aveți o asemenea putere, încât ar fi trebui să vă gândiți în fiecare dimineață, înainte de a începe ziua: „Toate alegerile pe care le fac astăzi au putere, vor avea efecte asupra celor din jurul meu. Nu există niciun act de bunătate, oricât de mic, care să nu aibă putere. Cum aleg să mă comport astăzi?”.
Până și modul în care vă uitați la ceilalți are impact asupra lor; puteți să vă uitați de sus la cineva și să-l faceți să se simtă un nimeni, fără să scoateți un cuvânt.
Până și ceea ce gândiți despre un om are efect asupra sa, pentru că oamenii vă simt energia, chiar dacă nu spuneți niciun cuvânt.
Fiecare alegere a voastră contează. Faceți-vă alegerile cu înțelepciune. 




 

Eşti puternic atunci când reuşeşti să taci, chiar dacă simți nevoia să le spui unora tot ceea ce merită. Eşti puternic atunci când cazi, dar te ridici singur și o iei de la capăt. Eşti puternic atunci când ai în suflet o mie de lacrimi şi totuşi găseşti forța să arăți lumii că eşti bine. Eşti puternic atunci când uiți de tine și îi pui pe cei dragi pe primul loc. Uneori mai uiți asta, aşa că am vrut să îți reamintesc că eşti un om puternic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor