duminică, 12 februarie 2023

„Mi-e dor de tine” nu înseamnă nimic.

      Diferența între oamenii care îți spun că te iubesc și cei care o fac cu adevărat stă în fapte. Cuvintele sunt ușor de rostit. Faptele sunt ceva mai greu de realizat. E mai ușor să îi dai unui om speranțe și să îl amăgești decât să îi oferi certitudini. 

                      Diferența între oamenii care îți spun că le e dor de tine și cei cărora chiar le e dor e că cei cărora le e dor cu adevărat vor străbate câteva sute de kilometri pentru o îmbrățișare, un sărut și câteva ore petrecute alături de tine. 

                      „Mi-e dor de tine” nu înseamnă nimic. Nu înseamnă nimic dacă îl arunci într-un mesaj, închizi telefonul și apoi mergi la culcare liniștit. Oamenii cărora chiar le lipsești vor face ceva, în timp ce de la ceilalți vei auzi doar vorbe. 

                      Știu, e mai ușor să lași pe mâine, e mai ușor să spui că nu se poate și că e prea complicat. E mai ușor să îți găsești scuze decât să găsești soluții. Doar că scuzele nu vor fi niciodată recompensate, faptele da. Iar valoarea sentimentelor nu se măsoară în vorbe și în promisiuni, oricât de frumoase ar fi ele, ci în fapte, în cât ai făcut din cât ai promis. 

                      „Mi-e dor de tine” nu înseamnă nimic până când nu faci ceva care să îi dea un sens. Nici nu îți dai seama cât de ușor e să îl surprinzi pe celălalt, să îi faci o bucurie. Nici nu îți dai seama cât de ușor e, în același timp, să îl dezamăgești. 

                      Nu te așteaptă nimeni la nesfârșit. 

                      Nu se poate mulțumi nimeni doar cu vorbe. 

                      Dacă simți că e ceva ce ar trebui să faci în plus, nu ezita să o faci. 

                      Dacă tu crezi că ai putea fi mai bun, mai mult, mai altfel, într-un sens bun, pentru persoana de lângă tine, nu întârzia să fii. 

                      Nu poți hrăni un suflet cu vorbe la nesfârșit. Vine o vreme când fiecare dintre noi are nevoie de fapte, de certitudini. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor