luni, 21 august 2023

Se spune ca nu e bine sa citesti in timpul mesei.


 Actele umane sunt acte morale pentru că exprimă și determină bunătatea sau răutatea omului care le îndeplinește. Ele produc nu numai o schimbare a stării de lucruri exterioare omului, ci – fiind liber alese – califică din punct de vedere moral persoana care le îndeplinește și îi determină fizionomia spirituală "Cele șapte cauze ale bolilor după Serghey N. Lazarev, ar fi următoarele:

1) "Oamenii sănătoși nu-și permit să țină supărări ". Cere iertare și repară răul făcut, voluntar sau nu.
2) "Există un mare păcat pe care îl poate comite un om în viață: să ucidă iubirea." Deci să nu ucidem iubirea în oamenii care ne iubesc și pe care-i iubim.
3) "Nu judecați ca să nu fiți judecați." Asta duce la distrugerea câmpurilor energetice ale celorlalți și ale noastre înșine.
4) Vampirismul energetic înseamnă furt de energie de la ceilalți dar și prejudicierea liniilor karmice ale destinului și sănătății.
5) Despre morți trebuie vorbit numai de bine, pentru a nu avea consecințe în lumea fizică, sub forma bolilor fizice și psihice.
6) "Orice gând legat de sinucidere este extrem de periculos și de distructiv pentru om și descendenții lui ". De evitat depresia, dezamăgirile și gândurile negative despre viață.
7) Multi dintre noi pot da un raspuns corect la intrebarea “Ce-i aceea hrana?”. Hrana influenteaza in primul rand structurile campului uman. Omul asimileaza hrana prin prima chakra. Printr-o alimentatie corecta poate fi vindecat un om.
“Si a spus Dumnezeu: iata, v-am dat tot felul de ierburi care imprastie samanta cata se gaseste pe intreg Pamantul si tot felul de pomi care fac roade si raspandesc samanta sa va fie de hrana.”
In “Bhahawat-Gita” se interzice consumarea hranei care a stat mai mult de trei ore dupa ce a fost gatita pentru ca este o hrana “murdara”, fiind buna doar pentru trup in ea nemaigasindu-se nimic pentru suflet.
In indoism exista notiunea de “carne necusera”. Este vorba despre carnea care contine sange si ea nu se foloseste in nici un caz la gatit. De ce? Sangele este pastratorul datelor despre viata corpului fizic, in el sta toata informatia privind bolile, simturile si trairile emotionale pe care le incearca animalele la taiere.
Stramosii nostri erau mult mai destepti decat noi cand se inchinau inainte de sacrificarea animalului cerandu-i iertare pentru faptul ca erau nevoiti sa-l intrebuinteze ca mancare. In acest fel ei blocau consecintele negative pe care noi acum le inghitim fara sa ne pese.
Se spune ca nu e bine sa citesti in timpul mesei. Mancatul cu cartea sau ziarul in fata, in fata televizorului, dezbaterile politice si familiale la masa pot traumatiza sufletul omului pentru ca in timpul mesei informatia trece liber in subconstient. Pe acest fapt este bazat ritualul impartasaniei, adica punerea in contact cu Dumnezeu. Daca insa, in timpul impartasirii, preotul se gandeste la treburile sale pamantesti atunci contactul cu Divinitatea nu se realizeaza.
In fiecare om exista un suflet, inceputul sacru, ceva omenesc si ceva animalic. In stare normala trupul trebuie sa primeasca hrana de la suflet, sufletul de la spirit iar spiritul de la Dumnezeu. Excluderea oricarei din aceste verigi este inadmisibila iar viata bazata doar pe principiul primitiv al imbuibarii trupului fara a da atentie si celorlalte verigi reprezinta calea cea mai sigura spre regres."
 
Omraam Mikhaël Aivanhov

"Daca doresti bunastarea si fericirea fiintei pe care o iubesti, incearca sa nu te gandesti la tine, altfel o vei atrage in regiunile inferioare ale dorintelor si poftelor tale.Dragostea nu e pentru a atrage o fiinta catre tine, ci pentru a te depasi, vrand sa faci ceva important pentru ea si nimic nu e mai important decat sa o conectezi la sursa vietii.Apropie-te de persoana pe care o iubesti, priveste-o, ia-o in brate si protejeaza-ti gandurile pentru ea prin apropierea de cer, conecteaza-o in gand la Sursa Luminii; doreste-i sa inteleaga noua ei viata, doreste-i sa guste o pace pe care n-a simtit-o niciodata. Fa in asa fel incat dragostea ta sa contribuie mereu la dezvoltarea fiintei pe care o iubesti."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor