ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
vineri, 19 mai 2023
ALIMENTE MIRACULOASE PENTRU ORGANISM
ALIMENTE MIRACULOASE PENTRU
ORGANISM
●● Pentru inimă :
☆☆varza – conține fier și potasiu, necesare inimii și circulației sanguine;
☆☆ broccoli – prin conținutul de calciu, fier și caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroză;
☆☆ ridichea – apara împotriva atacurilor de inimă ;
☆☆ portocala – are puti6n calorii, conține vitamina C și scade valoarea colesterolului din sânge ;
☆☆ morcovul – acidul folic și bioflavonoidele continute de morcovi protejează inima;
☆☆ pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamații și calcifieri;
☆☆ ceapa – îmbunătățește activitatea inimii și circulația și scade presiunea sângelui ;
☆☆ usturoiul – alicina pe care o conține previne accidentele vasculare cerebrale;
☆☆ leurda (usturoi salbatic) – curăță sângele de toxine
☆☆ sparanghelul – curăță cordul și vasele mari de sânge ;
☆☆ uleiul de măsline – energizează cordul și reduce colesterolul;
☆☆ cicoarea – scade colesterolul , tensiunea arterială și curăță sângele cu ajutorul unor minerale specifice;
☆☆ somonul – ste o sursă de acizi grași Omega 3 care reușesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge ;
☆☆ dovleacul – are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale și în bolile de inimă ☆☆ cartoful – protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare și oferă o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular;
☆☆ paprika – protejează vasele de sânge și inima;
☆☆ roșia – normalizează tensiunea arterială, fiind diuretice eficiente;
☆☆ măslinele – reduc colesterolul nociv și tensiunea arterială;
☆☆marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular ;
☆☆ fasolea neagră – o singură cană de fasole furnizează între 120 și 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac;
☆☆ coacăzele – sunt excelente pentru circulația sângelui, având o concentrație mare de minerale și vitaminele B, C, D si E;
☆☆ zmeura – întărește sistemul imunitar, acționând ca o aspirină naturală;
☆☆ murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcționarea optimă a cordului;
☆☆socul – îmbunătățește circulația sanguină
☆☆piersica – conține vitamine și oligoelemente ce protejează inima ;
☆☆ cireșele – împrospătează resursele de potasiu, calciu,magneziu, fier, fosfor și siliciu;
☆☆ rubarba – scade tensiunea arterială și fortifică inima;
☆☆ grapefruit-ul – previne obstrucțiile vasculare și tromboza datorită unei enzime speciale ;
☆☆ prunele – previn tromboza;
☆☆ curmalele – reduc tensiunea arterială și protejează împotriva aterosclerozei fiindcă sunt bogate în fier, calciu și potasiu;
☆☆ afinele – pigmentul lor albastru ajută vasele sanguine să devină mai elastice;
☆☆ ovăzul – este benefic în bolile cardiovasculare;
☆☆ porumbul – conține vitaminele D si K;
☆☆ ardeiul iute – previne creșterea nivelului de zahar din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii ;
●● Pentru creier
☆☆ lintea – conține lecitină, proteine și glucide de care au nevoie celulele creierului;
☆☆ carnea de pasare de curte – are grăsimi și uleiuri ce oferă energie celulelor nervoase;
☆☆ fasolea – crește puterea de concentrare
☆☆ oul – este o sursă grozavă de proteine gălbenușul conține colina ce ajută la dezvoltarea memoriei;
☆☆ avocado – combate stresul, nervozitatea și insomnia;
☆☆ bananele – glucoza, vitaminele și mineralele conținute de acestea sunt benefice pentru creier și îl energizează ;
☆☆ caisele – stimulează neuronii;
☆☆ stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetică pentru creier;
☆☆ para – zaharul și substanțele asemanatoare hormonilor intensifică puterea de “lucru” a creierului;
☆☆ mazarea – fiind bogată în proteine, este bună pentru memorie și concentrare;
☆☆ salata verde – calmează sistemul nervos datorită substanțelor opiacee .
●● Pentru ochi
☆☆ castanul sălbatic – calmează senzația de usturime și iritațiile datorită substanțelor sale active;
☆☆ arnica – uleiul esențial de arnică calmează inflamațiile oculare;
☆☆ mesteacanul alb – întărește imunitatea ochilor deoarece conține vitamina C, potasiu s6i calciu;
☆☆ rostopasca – este extraordinar de eficientă impotriva virusurilor și mai ales pentru ochii uscati;
☆☆ gutuia – este bună pentru alergii și febră fanului deoarece conține pectine și calciu;
☆☆ grasimea de găină – face minuni aplicată ca unguent pe ochi împreună cu iarba de silur;
☆☆ strugurii – ajută cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne;
☆☆ patlagina – taninurile pe care le conține tratează infecțiile oculare;
☆☆ căpșuna – ajută ochii în timpul vederii nocturne;
☆☆ ananasul – enzimele conținute de acesta relaxează ochii obositi din cauza calculatorului;
☆☆ rozmarinul – purifică ochii și protejează vasele de sânge oculare;
●● Pentru piele/par:
☆☆ pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii;
☆☆ iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
☆☆ graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii;
☆☆orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive;
☆☆cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul;
☆☆ hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
☆☆mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii.
●● Pentru oase:
☆☆ migdalele – conțin magneziu și ajută oasele să rămână sănătoase;
☆☆ spanacul – datorită fierului și calciului pe care il conține, face oasele mai rezistente și ajută la funcționarea mușchilor;.
☆☆ meiul – întărește dinții, oasele și stimulează creșterea copiilor;
☆☆ secara – este benefică pentru dinți, oase și muschi fiind o sursă ideală de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier și zinc;
●● brânza – întărește oasele fiind o sursă buna de calciu.
●● Pentru stomac/intestin:
☆☆ tinctura de fenicul – protejează mucoasele intestinale;
☆☆ păstârnacul – stimulează digestia;
☆☆ mango – apară mucoasa intestinală datorată vitaminei A și a antioxidanților;
☆☆ arpacașul – aduce în organism necesarul de fibre, fosfor și magneziu pentru o digestie sănătoasă;
☆☆ mărarul – ameliorează indigestia;
☆☆ soia – are proprietăți anticancerigene;
☆☆ nucile – conține o forma purificată de Omega 3 și de aceea ajută la reudcerea riscului de cancer al intestinelor.
●●Pentru ficat
☆☆ anghinarea – conține proteine regenerative, iar acidul folic și antioxidanții previn bolile hepatice,
☆☆ sucul de ridiche–stipulează secreția bilei;
☆☆ conopida – contribuie la îmbunătățirea activității ficatului;
☆☆ drojdia de bere – este o importată sursă de vitamina B și detoxifică ficatul;
☆☆ nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea muștarului și a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei s6i al ficatului;
☆☆ păpădia – ajută la buna funcționare a ficatului și reduce colesterolul;
☆☆ laptele – apară ficatul de afecțiuni frecvente;
☆☆ menta – uleiurile esentiale de mentă stipulează secreția biliara și calmează crampele;
☆☆ carnea de iepure – degresează ficatul;
☆☆carnea de vita sau mânzat – conține fier, proteine și vitamina B.
●● Pentru rinichi:
☆☆ sfecla roșie – stimulează arderile celulare ;
☆☆vișinele – conțin potasiu, substanță pe care rinichii “luptă ” sa o elimine din sânge atunci când este în exces;
☆☆ castravetele – conține multă apă și deci stimulează activitatea rinichilor;
☆☆ țelina – protejează rinichii de virusuri;
☆☆ varza roșie – proteinele și aminoacizii pe care aceasta îi conține acționează ca un filtru pentru rinichi;
☆☆ gulia – vitamina C din ea protejează celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza;
☆☆ ridichea neagră – este un antibiotic natural;
☆☆ varza murată – detoxifică organismul
☆☆ hrișica – este folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi și în diabet;
☆☆ patrunjelul – deține combinația ideală de minerale pentru a curăța rinichii;
●●Minuni ale naturii, care ar trebui cunoscute de fiecare dintre noi. Din păcate nu prea le dăm atenția cuvenită. S6i mare greșeală facem.Să vă fie de folos
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Conacul boieresc cunoscut localnicilor sub numele de Stupina lui Christoph este situat la marginea Brasovului, intr-o zona linistita ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.