Orice forma de poluare priveaza organismul de
oxigenul atat de esential pentru acesta. Insa atunci cand vine vorba de
radiatiile nucleare, oamenii
sunt supusi unui experiment periculos.
Legume
si ierburi care ajuta la tratarea iradierii
Gelul de aloe vera ajuta la vindecarea arsurilor provocate de radiatii. Aceasta
planta contine stimulatori
biogeni care ajuta la repararea pielii.
Radacina de brusture neutralizeaza si indeparteaza toxinele din organism.
Radacina de papadie imbunatateste functia
organelor care sunt implicate in
procesul de eliminare a toxinelor din organism.
Ginsengul siberian indeparteaza oboseala, amelioreaza simptomele
produse de
expunerea
la radiatii si agenti poluatori si reduce efectele stresului.
Radacina de ginseng scade efectele secundare ale radiatiilor, iar recuperarea
in
urma expunerii
indelungate se face mult mai repede.
Ceaiul verde este antioxidant, stimuleaza sistemul imunitari si contine agenti
radioprotectori.
Semintele de ciulin protejeaza organismul
nostru de radiatiile din mediul
inconjurator.
Urzicile curata si intaresc rinichii si ajuta la reinnoirea sangelui.
Menta reduce greata provocata de expunerea
la radiatii.
Florile
de trifoi rosu imbunatatesc sanatatea intregului organism si ajuta la
eliminarea toxinelor.
Ciupercile Ganoderma intaresc sistemul imunitar dupa expunerea
la radiatii.
Patrunjelul,
rozmarinul sau gingko biloba sunt alte plante ce au puternice
proprietati detoxifiante. Acestea ajuta la buna functionare a ficatului
si la
eliminarea
toxinelor din organism.
Suplimente alimentare ce lupta cu radiatiile
Nu doar anumite plante, ci si suplimentele alimentare pot ajuta la tratarea
iradiatiei. Cele mai indicate
suplimente sunt cele care contin antioxidanti.
Vitamina A si betacarotenul imbunatatesc calitatea tesuturilor, iar vindecarea
este mai rapida.
Complexul de vitamine B indeparteaza
stresul si oboseala.
Vitamina
C protejeaza impotriva poluantilor, reduce simptomele alergiilor si
ajuta la detoxifierea organismului.
Zincul ajuta la eliminarea aluminiului,
cadmiului si cuprului din organism.
Calciul stopeaza absorbtia materialelor radioactive, iar magneziul protejeaza
impotriva contaminarii cu strontiu 90.
Polenul de albine este nutritiv
si reduce efectele secundare ale contaminarii cu
radiu si cobalt 60.
Expunerea si contaminarea cu radiatii poate fi prevenita sau chiar tratata cu
ajutorul unei serii de alimente
care ajuta organismul uman sa tolereze mai bine
efectele poluarii si ale radiatiilor. Rinichii sunt primul organ uman afectat de
radiatii. Trebuie retinut
faptul ca un consum de alimente proaspete diminueaza
riscul de acumulare de chimicale.
De exemplu, semintele de hrisca sunt bogate in rutin si protejeaza
impotriva
radiatiilor,
stimuland de asemenea productia de maduva osoasa.
Fibrele mucilaginoase din algele marine previn reabsorbtia strontiului
radioactiv, a bariului, cadmiului
si radiului, pe care le elimina din organismul
uman. Algele marine sunt de asemenea bogate in iod natural. Acesta stimuleaza
tiroida, iar in acest fel
impiedica absorbtia radiatiilor. Este recomandat deci
sa consumam doua linguri de alge pe zi. Inainte de a le consuma insa, trebuie sa
ne asiguram ca acestea provin
din ape curate.
Tot
pentru evitarea problemelor cauzate de iradiere este recomandat consumul de
orez brun si sare de mare.
De asemenea, persoanele expuse radiatiilor
trebuie sa evite cat de mult posibil
zaharul si produsele din faina alba.
Legume, fructe si plante care previn iradierea
Plantele bogate in clorofila precum spirulina
intaresc celulele, transporta
oxigentul, ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului, neutralizeaza
elementele poluante si stimuleaza productia
de acid ribonucleic. Doza zilnica
recomandata pentru o persoana este de 3 – 5 grame.
Legumele bogate in sulf precum broccoli, varza, ridichi,
rucola sau gulia ajuta
la neutralizarea radicalilor liberi care distrug celulele. Alte legume bogate in
sulf sunt usturoiul, ceapa si fasolea.
Alimentele bogate in pectina
precum morcovii, semintele de floarea soarelui sau
mere tin departe de organism elementele poluante ce astfel nu mai sunt asimilate
de organism. Legumele cu
un continut ridicat de betacaroten precum cele cu
frunze verzi sau cartofii dulci intaresc imunitatea si protejeaza celulele. De
asemenea, usturoiul tine
la distanta izotopii radioactivi.
Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel consumul de alimente verzi
si radacinoase ajuta la intarirea sangelui.
Drojdia alimentara, bogata in
vitamina B ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea
efectelor secundare ale radiatiilor sunt
indicate si alimentele bogate in acid
nucleic, precum spirulina, Chlorella sau polenul de albine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.