sâmbătă, 2 noiembrie 2024

LEGUME SI PLANTE

 

Orice forma de poluare priveaza organismul de 
oxigenul atat de esential pentru acesta. Insa atunci cand vine vorba de 
radiatiile nucleare, oamenii sunt supusi unui experiment periculos.

Legume si ierburi care ajuta la tratarea iradierii
Gelul de aloe vera ajuta la vindecarea arsurilor provocate de radiatii. Aceasta 
planta contine stimulatori biogeni care ajuta la repararea pielii.
Radacina de brusture neutralizeaza si indeparteaza toxinele din organism.
Radacina de papadie imbunatateste functia organelor care sunt implicate in 
procesul de eliminare a toxinelor din organism.
Ginsengul siberian indeparteaza oboseala, amelioreaza simptomele produse de 
expunerea la radiatii si agenti poluatori si reduce efectele stresului.
Radacina de ginseng scade efectele secundare ale radiatiilor, iar recuperarea in 
urma expunerii indelungate se face mult mai repede.
Ceaiul verde este antioxidant, stimuleaza sistemul imunitari si contine agenti 
radioprotectori.
Semintele de ciulin protejeaza organismul nostru de radiatiile din mediul 
inconjurator.
Urzicile curata si intaresc rinichii si ajuta la reinnoirea sangelui.
Menta reduce greata provocata de expunerea la radiatii.
Florile de trifoi rosu imbunatatesc sanatatea intregului organism si ajuta la 
eliminarea toxinelor.
Ciupercile Ganoderma intaresc sistemul imunitar dupa expunerea la radiatii.
Patrunjelul, rozmarinul sau gingko biloba sunt alte plante ce au puternice 
proprietati detoxifiante. Acestea ajuta la buna functionare a ficatului si la 
eliminarea toxinelor din organism.
Suplimente alimentare ce lupta cu radiatiile
Nu doar anumite plante, ci si suplimentele alimentare pot ajuta la tratarea 
iradiatiei. Cele mai indicate suplimente sunt cele care contin antioxidanti.
Vitamina A si betacarotenul imbunatatesc calitatea tesuturilor, iar vindecarea 
este mai rapida.
Complexul de vitamine B indeparteaza stresul si oboseala.
Vitamina C protejeaza impotriva poluantilor, reduce simptomele alergiilor si 
ajuta la detoxifierea organismului.
Zincul ajuta la eliminarea aluminiului, cadmiului si cuprului din organism.
Calciul stopeaza absorbtia materialelor radioactive, iar magneziul protejeaza 
impotriva contaminarii cu strontiu 90.
Polenul de albine este nutritiv si reduce efectele secundare ale contaminarii cu 
radiu si cobalt 60.
Expunerea si contaminarea cu radiatii poate fi prevenita sau chiar tratata cu 
ajutorul unei serii de alimente care ajuta organismul uman sa tolereze mai bine 
efectele poluarii si ale radiatiilor. Rinichii sunt primul organ uman afectat de 
radiatii. Trebuie retinut faptul ca un consum de alimente proaspete diminueaza 
riscul de acumulare de chimicale.
De exemplu, semintele de hrisca sunt bogate in rutin si protejeaza impotriva 
radiatiilor, stimuland de asemenea productia de maduva osoasa.
Fibrele mucilaginoase din algele marine previn reabsorbtia strontiului 
radioactiv, a bariului, cadmiului si radiului, pe care le elimina din organismul 
uman. Algele marine sunt de asemenea bogate in iod natural. Acesta stimuleaza 
tiroida, iar in acest fel impiedica absorbtia radiatiilor. Este recomandat deci 
sa consumam doua linguri de alge pe zi. Inainte de a le consuma insa, trebuie sa 
ne asiguram ca acestea provin din ape curate.
Tot pentru evitarea problemelor cauzate de iradiere este recomandat consumul de 
orez brun si sare de mare.
De asemenea, persoanele expuse radiatiilor trebuie sa evite cat de mult posibil 
zaharul si produsele din faina alba.
Legume, fructe si plante care previn iradierea
Plantele bogate in clorofila precum spirulina intaresc celulele, transporta 
oxigentul, ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului, neutralizeaza 
elementele poluante si stimuleaza productia de acid ribonucleic. Doza zilnica 
recomandata pentru o persoana este de 3 – 5 grame.
Legumele bogate in sulf precum broccoli, varza, ridichi, rucola sau gulia ajuta 
la neutralizarea radicalilor liberi care distrug celulele. Alte legume bogate in 
sulf sunt usturoiul, ceapa si fasolea.
Alimentele bogate in pectina precum morcovii, semintele de floarea soarelui sau 
mere tin departe de organism elementele poluante ce astfel nu mai sunt asimilate 
de organism. Legumele cu un continut ridicat de betacaroten precum cele cu 
frunze verzi sau cartofii dulci intaresc imunitatea si protejeaza celulele. De 
asemenea, usturoiul tine la distanta izotopii radioactivi.
Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel consumul de alimente verzi 
si radacinoase ajuta la intarirea sangelui. Drojdia alimentara, bogata in 
vitamina B ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea 
efectelor secundare ale radiatiilor sunt indicate si alimentele bogate in acid 
nucleic, precum spirulina, Chlorella sau polenul de albine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor