miercuri, 10 august 2022

Diavolul are nevoie de ură, din asta se hrănește el; el nu are nevoie de dragoste.

 

- Diavolul are nevoie de ură, din asta se hrănește el; el nu are nevoie de dragoste. Un om care are pace, pe unde trece el, împrăștie pace în jur. Lumea, din ce în ce mai mult, suferă de singurătate, dar nu s-a vorbit niciodată de dragoste mai mult ca acum: toate cântecele numai de dragoste, toată lumea vorbește de dragoste și toată lumea suferă de singurătate... Știți de ce?
- De ce?
- Că înțeleg greșit dragostea; toți așteaptă dragoste, dar nimeni nu oferă. Să ne fie clar: dragostea știți ce face? Dragostea doar oferă, ea niciodată nu cere nimic și nu așteaptă nimic. În momentul în care tu aștepți, aia nu-i dragoste, e egoism - și aici încurcăm noi lucrurile - egoismul cu dragostea. 
Mintea noastră e ca o moară. Ce-i pui la o moară? Îi pui grâu, îi pui grăunțe, scoate făină. Dacă-i pui pietre, ce scoate? Nisip. La fel și noi: ce-i dăm la minte, aia lucrează. Aici greșim noi, că nu-I lăsăm loc Lui Dumnezeu să intervină în viața nostră; și atunci, permanent ne facem planuri și planuri...

- Care credeți că sunt pericolele pentru copiii noștri?
- Știți care-s pericolele? Cei 7 ani de-acasă. Dacă lui n-are cine-i răspunde la întrebările astea și l-ai pus în fața televizorului sau a internetului, îi va răspunde televizorul și internetul, și îl formează. Tu n-ai timp și te trezești după un timp, la o anumită vârstă că copilul tău a luat-o razna: "Vai, copilul meu!" Pe copilul tău l-au educat televizorul și internetul, nu l-ai educat tu! Nu-i suficient să nu faci rău, e păcat să nu faci binele. E o datorie să facem binele!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor