marți, 8 august 2023

. Și mai mult decât orice, să ne bucurăm de ASTĂZI.


 O nouă zi. Să spunem TE IERT și să UITĂM. Să ne cerem iertare și să ne recunoaștem vina. Să renunțăm la orgolii, (pre)judecați și să fim mai empatici, mai smeriți, mai blânzi, mai milostivi, mai deschiși, mai iertători, mai îngăduitori și mai presus de orice, mai rugători, mai încrezători și cu mai multă nădejde în Dumnezeu și în marea Sa iubire, care luminează orice întuneric, alungă orice frică, vindecă orice suflet și necontenit iartă și cheamă la El - Calea, Adevărul și Viața.

Haideți să renunțăm la eternul EU și dacă nu putem de la început să ne gândim și la TU, măcar să începem cu NOI. Să ne eliberăm de sub tirania dorinței de a deține controlul, de a ni se da dreptate, de a ni se recunoaște meritele. Să fim mai smeriți - iată un țel măreț, acum, la începutul ultimei luni de vară. Faceți un act de bunătate secret, de care să nu știe și să nu afle nimeni, niciodată. Poate fi orice, lăsați-vă conduși de sufletul vostru și nu dați ascultare vocilor care pot spune “dar, oare, ce va spune...”

Aveți credință în Dumnezeu, păstrați-vă nădejdea, oricum ar arăta lucrurile. Să ne rugăm ca Duhul Sfânt - Mângâietorul, Îngerii blânzi, buni, păzitori și călăuzitori ai vieții noastre, Maica Domnului - pururea rugătoare pentru noi toți, Sfinții și Puterile cerești, să ne dăruiască puterea de a avea suflet și iubire (necondiționată) de copil. Doar cu suflet pur, fără răutate, invidie, orgoliu,ură... doar cu un suflet blând, smerit, pocăit și cald putem moșteni Împărăția prin Hristos - Domnul nostru.

Să medităm la acest lucru. Și mai mult decât orice, să ne bucurăm de ASTĂZI.
MULȚUMIM, Doamne pentru răbdare.
MULȚUMIM, Doamne pentru iubire.
MULȚUMIM, Doamne pentru iertare.
MULȚUMIM, Doamne pentru liniște.
MULȚUMIM, Doamne pentru prezența Ta în viața noastră.
MULȚUMIM, Doamne pentru bucurie.
MULȚUMIM, Doamne pentru tot ce ne dai.
MULȚUMIM, Doamne pentru tot ce ne iei.
MULȚUMIM, Doamne pentru toate binecuvântarile cerești revărsate asupra noastră.
MULȚUMIM, Doamne pentru soare, lună, stele și natura care neîncetat se închină și Te laudă.
MULȚUMIM, Doamne pentru sănătate.
MULȚUMIM, Doamne pentru că ești Cel ce ești.
Pomenește, Doamne, întru Împărăția Ta pe toți cei ce ne iubesc, pe toți cei ce ne urăsc, pe toți cei aflați în suferință, sufletească ori trupească, pe cei în bucurie, pe toți cei ce laudă numele Tău și miluiește zidirea Ta, Stăpâne, după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale. Fie numele Domnului binecuvântat, de acum și până-n veac!

AMIN!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor