vineri, 9 august 2024

Dar îngerii vin mereu la Liturghie....


 
O veche istorioară spune că într-o biserică de provincie, cam uitată de oameni, duminica dimineața nu a venit nimeni la Liturghie. Așa că slujba a fost oficiată doar de preoți și de cântareț în fața celui însărcinat cu vânzarea lumânarilor.
Preotul s-a întrecut pe el însusi, oficiind o slujba atât de frumoasă, cu o predică atât de emoționantă încât cei doi l-au întrebat uimiți la sfârsit: „Părinte, de ce ați ținut să faceți o asemenea slujbă și o asemenea predică în biserica goală?”. „Cum goală?”, a replicat părintele. „Păi nu a venit nimeni!”, au spus cântarețul și lumânararul. „Biserica era plină, dragii mei, dar voi nu ați ajuns încă atât de sus prin rugăciune încât să puteți vedea. Biserica era plină de îngerii celor care nu au venit la Liturghie, deși ar fi trebuit să vină. Îngerii respectă rânduielile și, chiar dacă omul care le e dat în pază nu vine la Liturghie, ei totuși vin. Când vine și omul, îngerul e bucuros, când nu vine, e trist. Dar îngerii vin mereu la Liturghie. Astăzi, biserica a fost plină de îngeri triști, care au cântat împreună cu mine atât de frumos și asta m-a stimulat.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor