vineri, 9 august 2024

PREGATIREA TENULUI PENTRU APLICAREA UNEI MASTI:


Etapa de pregatire inaintea aplicarii unei masti este foarte importanta chiar si in cazul unui ten curat si sanatos. Fata trebuie sa fie curata si nu este suficienta o spalare. Iata citiva pasi :

  • momentul ideal aplicarii unei masti esti la iesirea din dus. Apa calduta si aburul deschid porii si ajuta la o buna absorbtie a ingredientelor din masca de fata;
  • exfolierea ajuta la indepartarea celuleor moarte si la curatarea in profunzime a tenului. Se pot folosi un burete moale si un produs de exfoliere cit mai natural (faina de hrisca, zahar nerafinat din trestie de zahar/brut);
  • aplicarea unei lotiuni pentru a ajuta hidratarea pielii si astfel, ingredientele active din masca de fata sa fie absorbite cu usurinta de piele. De evitat lotiunile tonice ce contin alcool, efectul o sa fie exact opus, pot usca si irita pielea. Cel mai indicat este hidrolatul (sau apa floreala) obtinut prin procesul de distilare al uleiului esential;
  • folosirea unei dischete din material natural sau a unei perii moi pentru a aplica si indeparta masca, care se pot curata cu usurinta dupa fiecare folosire.
    RETETE MASTI DE FATA:
    TEN GRAS: 1 albus de ou, 1 lingura de miere, 1 lingura de fulgi de ovaz macinati, se amesteca si se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze 10-15 min dupa care se clateste cu apa rece (apa rece decongestioneaza)
    TEN USCAT: 1 banana, 2 linguri de miere, 1 lingura suc de portocale.
    TEN SENSIBIL: 2 linguri ovaz, 1 lingura iaurt, 1 lingura de miere
    TEN ACNEIC: 1 mina de afine, 2 linguri iaurt, 1 lingura faina de orez, 1 lingura de miere.
    TEN MATUR:
  1. 1 lingura ulei de masline se maseaza cu miscari circulare pina cind este absorbit de piele. Se poate clati cu un demachiant blind (am scris pe pagina retete demachiant natural)
  2. 1 banana, 3 linguri iaurt, 2 linguri miere
    TEN CU PISTRUI SAU PETE: 2 linguri ceai verde, 1 praf de turmeric, 1/2 lingura suc lamiie. Se aplica in straturi asteptind sa se uscuce, se lasa 15 min dupa care se clateste cu apa rece.
    Argilele se pot introduce si ele in mastile de fata:
    ARGILA VERDE pentru un ten gras, absoarbe impuritatile, secretiile si excesul de sebum, curata in profunzime, are rol detoxifiant si furnizeaza tenului saruri minerale si oligoelemente.
    ARGILA ALBA pentru toate tipurile de piele, in special pentru o piele sensibila si delicata, cu proprietati remineralizante.
    ARGILA ROSIE pentru pielea acneica, cu cuperoza. Aceasta argila curata si revitalizeaza pielea, ajuta la eliminarea impuritatilor imbunatatind aspectul tenului.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor