vineri, 9 august 2024

Remedii Naturale pentru ingrijirea podoabei capilare


 

Ceapa, laptele, mierea, uleiul de ricin, scortisoara, oul.
PROPRIETATI:
CEAPA: bogata in sulf, regenereaza foliculii, este antiseptica distruging bacterile, ciupercile, matreata si mincarimea, contribuie la stoparea caderii parului. Sulful din ceapa mareste productia de colagen atit de necesara firului de par. Sucul de ceapa sporeste rezistenta firului de par prevenind ruperea si subtierea lui.
De ce este atit de important un masaj delicat cu virfurile degetelor, circular pe scalp? Pentru a activa microcirculatia. Ocrestere a volumului de singe in zona scalpului le aduce foliculilor nutrienti favorizind astfel, cresterea parului.
LAPTELE contine grasimi, proteine si vitamine ajutind parul sa-si recapete stralucirea si supletea.
MIEREA hidrateaza firul de par si scalpul, este bogata in substante nutritive esentiale, enzime si antioxidanti, un puternic antibacterian si cicatrizant.
ULEIUL DE RICIN, binecunoscut pentru ingrijirea parului datorita proprietatilor sale de regenerare si fortificare a parului este apreciat si pentru efectul de stimulare a cresterii parului.
SCORTISOARA stimuleaza cresterea rapida a parului, incalzeste scalpul, stimuleaza oxigenarea scalpului fortificind astfel radacina.
OUL este nutritiv, albusul ajuta in regenerarea si repararea firului deteriorat , ofera luciu natural si un aspect sanatos.

 Tratament impotriva caderii parului: (mirositor.....stiu dar functioneaza!!!)

  • 1 ceapa medie rasa pe razatoarea mica( se stoarce sucul cu un tifon, ai nevoie de 3 linguri mari de suc)
    -2 linguri de lapte
    -1 lingura de miere
  • 3 linguri de ulei de ricin (sau urzica, sau brusture)
    Compozitia obtinuta este lichida se aplica cu o seringa fara ac pe scalp chiar si pe parul murdar, se maseaza cu miscari circulare, IMPORTANT, dedica-ti TIMP pentru a masa scalpul. Se aplica o folie alimentara/o casca si se lasa sa actioneze 1,5 h. Se spala bine parul (de preferat cu un sampon natural) si se clateste cu infuzie de urzica sau de menta, sau de musetel sau cu apa si otet.
    Tratamentul se aplica 1 data de 2 ori pe saptamina ,10 aplicari in total. Vei vedea ca deja dupa 2 aplicari parul va cadea mai putin.
    Caderea parului are nenumarate cauze (unele mai importante altele legate de schimbarea anotimpului) este important sa descoperi cauza si intre timp sa folosesti remediile naturale, sa renunti o perioada la coafor, la pheon si sa folosesti perii naturale din lemn sau cu parul vegetal.
    Ceapa miroase, stim cu totii dar functioneaza in acest tratament, spala-te bine dupa tratament si bucara-te si multumeste pentru darurile pe care Natura ti le-a pus la dispozitie!🌿

    Remedii Naturale pentru ingrijirea Podoabei Capilare:
    Tratament cu scortisoara, stimuleaza cresterea parului, hidrateaza si repara, ofera stralucire si un placut parfum.
    INGREDIENTE:
    -1 ou intreg
    -1 lingura de scortisoara pudra
    -1+1/2 lingurita de miere

    • 2 lingurite de ulei de ricin ( sau de masline, sau de seminte de dovleac)
      Se bate oul, se adauga celelalte ingrediente si se aplica pe parul curat si umed, pe scalp si pe lungimi cu ajutorul unei perii/pensule. Se lasa sa actioneze 15 min sau mai mult daca nu ti se pare ca devine prea fierbinte (scortisoara incalzeste) apoi se clateste bine parul cu apa si otet de cidru de mere biologic, nefiltrat si nepasteurizat (1 lingura intr-un lighean cu apa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor