sâmbătă, 12 octombrie 2024

,Cei mai urâți oameni nu sunt oamenii răi sau păcătoși, ci oamenii neasumați.

Acei oameni falși, care-și proiectează mereu și peste tot avatarul cel frumos, dar pe la spate sunt plini de venin, bârfă, mândrie și îngâmfare. Își folosesc inteligența doar în scop narcisist și fac orice, dar orice, ca nu cumva imaginea lor să fie pătată.

Sunt obositor de perseverenți în a te face să te simți mic în prezența lor, să simți că nu ai dreptate, chiar și atunci când ai, și să știi că doar ei sunt minunați.

Fac orice ca tu să nu crești, să nu te dezvolți. Să te țină sub nivelul lor, cel mai mare coșmar al lor fiind să-i depășești cu ceva. Aceștia pot fi cei dintr-o casă cu tine, din cercul tău de prieteni, prietenul tău vechi din liceu, colegul de muncă...

Foarte mulți oameni consideră greșit că iubirea creștinească trebuie să treacă peste toate și trebuie să fim prieteni cu toți, indiferent cum ar fi.

Să țineți minte: pleci de unde nu ești apreciat și ajutat să crești, iar omul care pe la spatele tău te vorbește, dar nu are curajul și asumarea să vină în față să-ți spună, lasă-l acolo unde îi este locul: în spatele tău!

A avea iubire creștinească înseamnă a dori tuturor mântuirea și a te ruga pentru toți. Nu a te întovărăși cu toți. Dragostea, ca să functioneze, are nevoie de două emițătoare și de două receptoare. Dacă tu ai emițător și receptor, dar la capătul celălalt există doar receptor, acolo nu e dragoste. Și unde nu e dragoste, te ofilești, căci nu are cine să te ude.

Nu degeaba a zis Mântuitorul să fim înțelepți ca șerpii. Printre altele și la asta se referea."
Spunea Sf Antonie să fugi de omul viclean pt că prietenia cu omul viclean e prietenie direct cu diavolul. Rămâne doar sa te rogi de îndreptarea lor ,dar ocolește.l .

Pr. Dorian Oprișor


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor