miercuri, 31 octombrie 2018

In fiecare an, pe 1 noiembrie, Biserica Ortodoxa ii cinsteste pe Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian, considerati patronii medicinei si farmaciei si ocrotitorii medicilor, chirurgilor si farmacistilor. Despre Sfintii Cosma si Damian se stie ca au trait in secolul al IV-lea si ca erau frati, fiind originari din Cilicia (pe teritoriul Turciei de astazi). Tatal lor era pagan, insa mama, Sfanta Teodotia, era crestina. De la mama lor, Cosma si Damian au deprins dragostea pentru invatatura crestina si iubirea fata de semeni. Sfanta Teodotia le-a asigurat fiilor ei o educatie aleasa, cei doi frati devenind medici. Ajunsi la varsta maturitatii, Cosma si Damian au continuat sa duca o viata curata si bineplacuta lui Dumnezeu, primind in dar de la Dumnezeu harul vindecarii trupurilor si sufletelor bolnave, prin puterea rugaciunii.
https://www.daciccool.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5365:sfintii-doctori-fara-de-arginti-cosma-si-damian&catid=266:romania-crestina&Itemid=828

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor