marți, 11 decembrie 2018

Sfantul Ierarh Spiridon, mare facator de minuni

In fiecare an, pe 12 decembrie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Ierarh Spiridon, grabnic facator de minuni si tamaduitor al celor bolnavi. Despre Sfantul Spiridon se stie ca s-a nascut in Cipru, in anul 270 d.Hr., intr-o familie saraca. In tinerete, a fost pastor. Dupa moartea sotiei sale, si-a dedicat viata bisericii si a fost numit episcop de Trimitunda. In aceasta calitate, a participat la Primul Sinod Ecumenic, din anul 325, de la Niceea (Asia Mica). Sfantul Spiridon a reusit atunci sa converteasca la ortodoxie un filosof arian si a vorbit multimii despre unitatea Sfintei Treimi, luand ca exemplu o caramida facuta din apa, pamant si foc. Dupa ce a facut semnul Sfintei Cruci, focul s-a ridicat din caramida, apa a cazut pe pamant, iar pamantul din ea a ramas in mana Sfantului. Astfel, prin cele trei elemente distincte (pamant, foc si apa), Sfantul Spiridon a descoperit diversitatea, iar prin totul unitar - caramida, a descoperit unitatea Sfintei Treimi. Plecand de la aceasta minune, Sfantul Spiridon este considerat si patronul olarilor.
https://www.daciccool.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=4203:sfantul-ierarh-spiridon-mare-facator-de-minuni&catid=266:romania-crestina&Itemid=828

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor