marți, 23 mai 2023

Nu blama răul!

Nu blama răul!
"Nu blama răul!", adică nu îl judeca pe aproapele tău cel pătimaș, care nu știe ce face. Nu omul, ci diavolul este cel care face răul în lume. Răbdarea răului din jurul nostru este un semn al apropierii noastre de Dumnezeu, care "face să răsară soarele și peste cei răi și  peste cei buni".
Părintele Ghelasie spune: "Trebuie să înveți să trăiești cu răul, să-l iubești, că dacă te lupți cu el, îl alimentezi, însă dacă îl iubești (dacă îl scufunzi în iubirea și lumina lui Dumnezeu), îl distrugi, moare. E o luptă rafinată în care trebuie să lucrezi cu înțelepciune, nu trebuie să alimentezi răul în nici un fel și, pentru această, nu trebuie să intri în contradicții și dispute."

Aceste cuvinte ale Părintelui au efectul de a înțelege cu viața mea Modelul Domnului Dumnezeu, care a Văzut ce comportament va avea Omul și totuși, l-a adus în ființă. Ce Credință! Ce Spațiu lăsat Libertății din Iubire, ce Acceptare a fiecăruia așa cum a hotărât în conștiență sau ne-conștientă de sine însuși : să fie fiu re-cunoscător al Tatălui sau un uituc care se auto-desființează. Căci Soarele nici nu se ascunde, nici nu-și trimite Razele preferențial... doar omul se ferește de Adevăr  și Iubire. Întunericul, care este Ne-conștiența de fiu de Dumnezeu, nu poate rezista Prezenței Conștiinței trezite. Durerea și suferința se transfigurează în această Conștiință a apartenenței la Realitatea Domnului în care nu exista opus al Iubirii și Dăruirii.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor