sâmbătă, 8 iulie 2023

Iubirea și infinitele ei nuanțe


 
Vorbim mereu despre iubire, uneori parcă vorbim prea mult și trăim prea puțin. Cumva, pe parcursului drumului i-am creat reguli iubirii și am stabilit cum trebuie, când trebuie și cât trebuie...
Dar Iubirea nu trebuie nimic, ea, asemeni aerului și divinității nu poate fi împărțită, calculată ori condiționată. Iubirea este sfințenia din inimile noastre, darul nostru pentru lume și scopul prezenței noastre aici.
Chiar și atunci când nu știm, iubim și suntem iubiți.
Iubire este când te trezești dimineața și poți vedea cerul, când simți că ți s-a mai dăruit o zi; iubirea este concertul pentru violoncel nr. 1 a lui Bach. Iubirea sunt steluțele din ochișorii copilului tău, blănița calda a unui animăluț, care se cere mângâiat. Este zâmbetul vag al persoanei necunoscute pe lângă care ai trecut în drum spre treburile tale. Este mirosul zambilelor și mugurii copacilor. Iubire este partenerul tău în care înveți să îl vezi pe Dumnezeu. Iubirea este să te dăruiești cu totul când faci dragoste. Este fiecare om care te privește cu recunoștință pentru că ești un pic sau mai mult prezent în viața sa. Iubirea este o mâncare delicioasă și apa caldă de la duș; o carte bună și reușitele de la serviciu. Iubirea sunt îmbrățișările din tot sufletul. Iubirea e vântul și stelele, soarele și munții. Iubirea ești Tu și Eu.
Trăim în iubire cu toții și totuși ne întrebăm iar și iar unde e, asemeni peștișorului care înota agitat în apele albastre ale oceanului întrebând fiecare viețuitoare din calea sa dacă nu cumva știe unde e Oceanul?
Suntem cu toții în iubire, ne trăim zilele obișnuite și zilele speciale în iubire; mergem la serviciu, la cumpărături, în vizite, pe străzi respirând iubire. Și totuși sunt încă mulți dintre noi care se întreabă unde o fi Iubirea....?
Am mutat iubirea, așa cum am făcut și cu Dumnezeu undeva în afara noastră, la distanță, iar cu acest gest ne-am condamnat la pasivitate în fața lor. Poate chiar am ajuns să credem că vis a vis de iubire și divinitate nu mai avem nimic de făcut, pentru că ele trebuie să se intâmple sau să vină la noi. De unde?
Majoritatea dintre noi credem că este absolut necesar să învățăm pentru a ajunge ingineri, profesori sau bibliotecari și să muncim intens pentru a avea succes și bani; și tot majoritatea dintre noi, deși ne dorim armonie, bucurie, respect și înțelegere, cumva, nici nu ne mai punem problema că aceasta este adevărata munca a vieții noastre.
Fiecare ființă văzută și nevăzută ne arată ce este iubirea și ne ajută să o găsim exact acolo de unde izvorăște - în interior. Cred ca am petrecut destul timp demonstrându-ne unii la alții cât de departe putem să fugim. Cred că suntem pregătiți să dăruim și să ne dăruim.
Fiecare picătură de zâmbet, blândețe și bucurie se capitalizează și crește binele lumii. Cercetările demonstrează că funcționăm în rezonanță, că o sută de oameni obișnuiți, care radiază iubire sau meditează la binele comun sunt suficienți pentru a echilibra un milion, care încă nu o fac.
Iubirea este fluidul sanguin divin, ea este cea care mișcă planete, sori, oceane, metropole, afaceri și pe fiecare dintre noi.
Îngerii ne transmit să ne deschidem sufletul dăruind și crescând în iubire indiferent dacă suntem cu un suflet pereche, un suflet din familia de suflete, un suflet geamăn, o flacără geamănă sau alte tipuri de legături spirituale.
Lucrurile sunt mult mai simple decât încearcă mintea să ne spună și totul se întâmplă acum.
Tu cum simți iubirea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor