sâmbătă, 1 iulie 2023

Părul tău nu este acolo din greșeală.

 

PĂRUL TĂU NU ESTE O CAUZALITATE!
Părul nostru este prelungirea fizică a gândurilor noastre, ne dă direcția pe parcursul vieții; fiecare păr ne reprezintă pe noi înșine, sunt puncte de legătură puternice atât ale corpului, cât și ale spiritului nostru, conform popoarelor indigene.
Bărbații și femeile înțelepți au părul lung; pe de altă parte, în locurile unde tirania s-a prezentat în oricare dintre formele sale, părul scurt a fost obligatoriu, iar acest lucru, împreună cu alți factori, a culminat cu înfrângerea spirituală și fizică a popoarelor.
Părul are un limbaj și un caracter propriu, iar modul în care este coafat este extrem de important pentru cel care îl poartă:
Linia din mijloc reprezintă alinierea gândirii.
Împletitura, unitatea gândirii cu inima.
Părul lejer înseamnă siguranță.
Părul ridicat, convingere.
În prezent, oamenii se piaptănă fără să cunoască semnificația gesturilor lor și stilul în care este folosit, părul este important pentru că lăsând vanitatea sau aspectul practic deoparte, modul în care îți porți părul va influența direct starea noastră de spirit.
Pătrunzând în gândirea popoarelor indigene vom descoperi că modul de a purta părul pieptănat era de maximă importanță deoarece în acest fel era descrisă și anunțată participarea lor la diverse evenimente: căsătorie sau război, bucurie sau doliu.
Prin părul și coafurile pe care le purta, se putea cunoaște maturitatea oamenilor, statutul lor în societate sau vremurile de pace și de război.
Coafurile erau ca anotimpurile; Se schimbau la ocazii publice, private și ceremoniale.
Părul reprezenta gândurile și starea spirituală a individului; arătând legăturile și unitatea spirituală a familiei sale și definind armonia culturală și alinierea spirituală a comunității sale.
Părul reprezenta stările naturii, curgea în linie dreaptă ca o cascadă, sau se ondula ca apa unui râu.
Copiii indigeni erau învățați să își spele și să își clătească părul.
În învățăturile multor triburi indigene, tăierea părului reprezenta un proces de doliu sau apropierea de moarte.
Părul era un element mistic în toate acestea.
Ei nu permiteau nimănui să le atingă părul fără permisiunea lor.
Despre importanța părului lung:
De mult timp, popoarele din diferite culturi nu și-au tăiat părul, pentru că acesta face parte din ceea ce sunt.
Atunci când părul este lăsat să atingă lungimea maximă, atunci se produce fosfor, calciu și vitamina D, care intră în lichidul limfatic și, în cele din urmă, în lichidul cefalorahidian prin două canale din partea superioară a creierului.
Această schimbare ionică face ca memoria să fie mai eficientă și duce la creșterea energiei fizice, la creșterea rezistenței și la stoicism.
Dacă decideți să vă tăiați părul, nu numai că această energie și nutrienți suplimentari vor fi pierduți, dar organismul dumneavoastră va trebui să furnizeze o cantitate mare de energie vitală și nutrienți pentru a face să crească din nou părul pierdut.
De asemenea, firele de păr sunt antenele care colectează și canalizează energia soarelui sau (prana) către lobii frontali, partea creierului care este folosită pentru meditație și vizualizare.
Aceste antene acționează ca niște conducte pentru a obține o cantitate mai mare de energie subtilă, energie cosmică.
Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima dată când părul a fost tuns pentru a se forma noi antene la vârfurile părului.
Părul umed:
Atunci când ridicați părul ud, acesta va avea tendința de a se contracta și de a se ciupi puțin, ba chiar de a se rupe pe măsură ce se usucă.
O idee mai bună este să vă faceți timp să stați la soare din când în când și să lăsați părul curat și umed să se usuce în mod natural și să absoarbă un plus de vitamina D.
Yoghinii recomandă să vă spălați părul la fiecare 72 de ore (sau mai frecvent dacă scalpul dumneavoastră transpiră mult). De asemenea, poate fi benefic să vă spălați părul după ce sunteți supărat sau furios, pentru a vă ajuta să procesați emoțiile.
Tunsoare:
Adesea, atunci când oamenii erau cuceriți sau înrobiți, li se tăia părul ca semn de sclavie, neputință și umilință.
Oasele frunții sunt poroase, iar funcția lor este de a transmite lumina către glanda pineală, care afectează activitatea creierului, precum și tiroida și hormonii sexuali.
La fel cum triburi și societăți întregi au fost cucerite, tunsoarea a devenit atât de răspândită încât importanța părului s-a pierdut după câteva generații, iar coafurile și moda au devenit punctul central.
Închiderea ciclurilor:
Părul nostru, ca fiecare celulă din corpul nostru, are o memorie, motiv pentru care este frecvent ca atunci când încheiem un capitol al vieții noastre, ființa noastră să ne ceară o tunsoare, în mod inconștient, datorită nevoii de reînnoire, ca atunci când copacii își slăbesc scoarța, până își recapătă vitalitatea.
Pieptene de lemn
Yoghinii recomandă, de asemenea, folosirea unui pieptene sau a unei perii de lemn pentru a vă pieptăna părul, deoarece oferă o mare circulație și stimulare a scalpului, iar lemnul nu generează electricitate statică, provocând o pierdere de energie. de la păr la creier.
Veți observa că, dacă vă pieptănați din față spre spate, din spate spre față și apoi de mai multe ori spre dreapta și spre stânga, vă va reîmprospăta, indiferent cât de lung este părul dumneavoastră.
Toată oboseala de peste zi va dispărea.
Pentru femei, se spune că folosirea acestei tehnici de pieptănare a părului de două ori pe zi ajută la menținerea tinereții, la un ciclu menstrual sănătos și la o vedere bună.
În cazul femeilor, se spune că folosirea acestei tehnici de pieptănare a părului de două ori pe zi ajută la menținerea tinereții, la un ciclu menstrual sănătos și la o vedere bună.
Dacă aveți probleme de chelie, lipsa de energie a părului poate fi contracarată cu mai multă meditație.
Dacă găsiți câteva fire argintii (păr gri) în părul dumneavoastră, țineți cont de faptul că culoarea argintie sau albă crește fluxul de energie și vitamine pentru a compensa îmbătrânirea.
Pentru sănătatea creierului, pe măsură ce îmbătrâniți, încercați să vă păstrați părul cât mai sănătos și mai natural posibil.
Se spune că atunci când lăsați părul să crească în toată lungimea sa și îl înfășurați în jurul creștetului capului, energia Soarelui, prana, energia vitală, coboară pe coloana vertebrală.
Pentru a contracara această tendință descendentă, energia vitală Kundalini se ridică pentru a crea un echilibru.
Părul tău nu este acolo din greșeală. Are un scop".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor