miercuri, 31 ianuarie 2024

CUM POT AJUTA CUIȘOARELE

 

Cuișoarele nu sunt doar un condiment aromat care poate fi adăugat la băuturi fierbinți, ceai masala, sau simplu în mâncare.
De asemenea, este utilizat
pentru diferite tulburări digestive, precum și pentru infecții genito-urinale, intestinale și pulmonare.
🌿Pentru bolile de piele, cuișoarele pot fi folosite în amestec cu turmeric.
🌿Cuișoarele fac parte din preparatele anti-răceală. Și mestecatul cuișoarelor ajută la durerea în gât și la tusea uscată.
🌿Clătirea cavității bucale: Dluați cristalele de sare de rocă (sau de mare) și pudra de cuișoare în apă caldă; Utilizați pentru a calma tusea, inflamația laringelui și tratamentul faringitei.
🌿Pentru durerile de cap, poți măcina 5 g de cuișoare, scorțișoară și migdale, se amestecă cu puțină apă și se aplică această pastă pe zonele dureroase.
🌿Pentru astm, preparați un decoct din 6 cuișoare la 30 ml apă și luați de 3 ori pe zi cu miere.
🌿Cuișoarele reduc foarte mult dezechilibrele corpului, calmează durerilor de dinți și de urechi. Pentru durerile de dinți și de urechi, trebuie să pregătiți ulei prin fierbere 5 cuișoare în 1 lingură de ulei de susan. Pentru durere și țiuit în urechi, puneți 3 picături de ulei cald în fiecare ureche. Pentru durerea de dinți, aplicați un tampon cu ulei pe dinte sau mestecați pur și simplu câteva cuișoae
🌿 Pentru tuse umede ajută ceaiul făcut din 1/2 linguriță de ghimbir, cuișoare măcinate și scorțișoară per pahar de apă clocotită; bea cu miere.
⚡Atenție: cuișoarele nu sunt recomandate copiilor sub 2 ani și pentru hipertensiune arterială. O doză mare nu este recomandată pentru ulcer peptic, gastrită cu aciditate ridicată, suprasolicitare și oboseală.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor