Ingrediente Chiftelute in sos (de post)
Sos – 2 buc ceapa, 1 telina mica, 3 ardei copti (fara seminte), 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.
Preparare Chiftelute
Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min.
Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
Intr-un bol se adauga soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .
Preparare Sos
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si telina , taiate marunt.
Se lasa pe foc cca 10 min, se adauga 50 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana legumele s-au patruns bine.
Se lasa se se racesca cateva momente , se adauga sare , piper dupa gust si ardeiul copt maruntit.
Cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza pana obtinem o compozitie omogena- un sos de consistenta potrivita.
Chiftelutele se servesc cu sos, calde sau reci. Sunt o bunatate !
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.