marți, 16 aprilie 2024

Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din Tambov


Maica Domnului Tambov vindecatoare de boli de picioare cei ce nu pot merge sarb 16 aprilie

 Această icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu s-a proslăvit în anul 1692. Înainte de a fi preamărită, icoana era așezată în Biserica închinată Sfântului Arhidiacon Ștefan, ce se afla în cimitirul din orașul Tambov.

La cererea unui creștin grav bolnav, icoana a fost luată din biserică și adusă la casa celui suferind. Acestuia i se descoperise în vis că se va vindeca de suferința sa, dacă înaintea acestei icoane se vor săvârși rugăciuni pentru el. În timp ce preotul a săvârșit Sfântul Maslu, bolnavul s-a rugat fierbinte înaintea icoanei Maicii Domnului pentru însănătoșirea sa. În mod minunat, la finalul slujbei, creștinul era vindecat.

În ziua de 29 martie 1888, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a hotărât ca icoana Maicii Domnului din Tambov să fie trecută în sinaxar, având ca dată de prăznuire, ziua în care s-a înfăptuit minunata vindecare.

O alta minune a icoanei:

 La începutul secolului al XIX-lea, această icoană specială a Maicii Domnului i-a apărut în vis unui preot din Kaluga care suferea de o boală a picioarelor și nu putea să meargă și i-a spus: „Găsește această icoană. Rugați-vă înaintea ei și vei fi vindecat". După acest vis, preotul a primit o oarecare ușurare de la boala sa, astfel încât să poată merge și a început imediat să caute icoana pe care o văzuse în visul său.

După ce a vizitat diferite sate și orașe, a ajuns în cele din urmă la Tambov, unde, examinând toate bisericile, a găsit chiar icoana pe care o văzuse în vis în altarul Bisericii Utkin și, după ce s-a rugat în fața ei, a primit  vindecarea completa. Acest incident a devenit cunoscut pe scară largă în oraș și, după aceasta, au existat mai multe vindecări miraculoase ale orășenilor.

Icoana Tambov a devenit din nou cunoscută  în 1835 vechea biserică Utkinskaya a fost ruinata semnificativ, la cererea orășenilor, altarul lateral drept a fost sfințit în cinstea Icoanei Tambov a Maicii Domnului dupa care toata biserica s-a refacut. De-a lungul timpului, locuitorii recunoscători din Tambov au decorat cu sârguință icoana: o imbracaminte din argint , incrustata cu multe pietre prețioase. Cazurile de vindecare de la icoana nu au avut timp săfie toate scrise. În 1888, din ordinul Sfântului Sinod, pe 16 aprilie, a început o procesiune a crucii în cinstea icoanei din Tambov, iar în 1900 biserica însăși a început să fie numită Maica Domnului din Tambov.

 

Tradiția spune că icoana -

cu rugăciuni și cu lumânări aprinse în fața ei- Icoana este faimoasă pentru multe minuni și vindecări de diferite boli grave.

Ajutorul icoanei:Ajuta bolnavii de diferite boli, vindecatoare de o durere de cap prelungită și persistentă; Întărește uniunea familială;Se roagă la această icoană pentru întoarcerea obiectelor de valoare pierdute sau furate, pentru procese și pentru eliberarea ostaticilor din captivitate. Ajută la purtarea crucii monahale.

Este o icoana grabnica ajutatoare celor bolnavi si cu rugaciune la Maica Domnului Ea ne asculta si vindeca orice boala! Ce e cu neputintza la om este cu putintza la Dumnezeu si Maica Domnului!

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor