marți, 2 aprilie 2024

Slujbele nu pot fi vii dacă nu suntem cu totul treji în biserică și dacă nu ni se revelează faptul ca am intrat acolo deoarece vrem să strălucească peste întunericul din noi lumina feței lui Hristos.


 "Ne dorim ca slujbele sa fie o prezență vie a lui Dumnezeu. Slujbele trebuie să fie, pe cât posibil, o psalmodie vie ce exprimă dorința noastră lăuntrică după Dumnezeu, ceea ce este un fapt plin de viață.
Însă, dacă nu avem grijă, sau mergem la biserică adormiți, sau abia treziți din somn, sau suntem măcinați de gânduri, de patimi și de confuzie, sau pentru că a bătut clopotul, dar nu din dorința inimii, atunci slujbele vor deveni o injecție purtătoare de moarte, care ne va schilodi ființa și nu vom mai fi în stare de nimic.
Trebuie sa fim treji și cu duhul veghetor ca să putem pricepe slujbele. Aceasta se face prin poziția noastră, prin statul în picioare și prin atenția asupra gândurilor.
Slujbele nu pot fi vii dacă nu suntem cu totul treji în biserică și dacă nu ni se revelează faptul ca am intrat acolo deoarece vrem să strălucească peste întunericul din noi lumina feței lui Hristos."

Pr. Emilianos Simonopetritul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor