miercuri, 26 iunie 2024

Parintele Nil Dorobantu:


 n adevărat Sfant, Nebun după Hristos, avea 4 facultăți absolvite, cunoștea 12 limbi străine, cand predica, ore întregi, se ridica de la pămant 1 metru. A cutreierat toată țara în rasă simpla, desculț, cu funie la brau și dand tot ce primea, de pomană celui ce nu avea. Pentru asta l-au prigonit și securitatea, dar și confrați preoți și iererhi ai bisericii.
Avea darul vindecărilor miraculoase ! A murit ca un mucenic, bătut și alungat di Biserica lui Hristos. A marturisit singur că, a căpătatun har și o chemare arzătoare către Dumnezeu, după ce, l-a chemat din mulțimea adunată la Sambăta de Sus, părintele Arsenie Boca și i- a dat o bucată de paine. A rămas un Sfant mare, dar necunoscut de mulți romani, pentru că așa au vrut securitatea și unii ierarhi ai vremii de atunci .
Spunea tot timpul că, a venit pe pămant, să slujască, nu să fie slujit ! Este un sfant mare, ca și Sfantul Ardealului ! După 38 de ani de la moartea violentă, familia l- a deźgropat, ca să-l așeze în cavoul familiei( a fost nepot de general și coleg de școală cu regele Mihai), sicriul era gol ! Nici acum nu se știe numic, despre această dispariție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor