sâmbătă, 6 iulie 2024

"Este adevărat că un prieten fals este mai periculos decât un dușman?


 PĂSTREAZĂ-ȚI CERCUL MIC

O scurtă poveste valoroasă

O tânără fată a întrebat o femeie în vârstă:
"Chiar am nevoie de prieteni în viață?"

Femeia în vârstă a răspuns:
"Da. Viața este cu adevărat foarte dură. Ar trebui să existe cineva lângă tine cu care să poți vorbi ore întregi fără să simți că te-ar judeca; pe umerii cui poți plânge, unul care îți va oferi sprijin emoțional. Când nimeni nu va fi acolo pentru tine, ar trebui să fie acolo. Unul care ar trebui să te ajute să împărtășești vremurile bune și să le depășești pe cele dificile."

Tânăra a întrebat:
"Este adevărat că un prieten fals este mai periculos decât un dușman?"

Femeia în vârstă a răspuns:
"Da. Este pentru că știi cine este dușmanul tău și nu-l vei lăsa să se apropie de tine. Dar un prieten fals se preface în timp ce îți câștigă încrederea. Ei îți află vulnerabilitățile, secretele și visele. Ei știu ce buton să apese și cum să te înjunghie în spate."

Tânăra a întrebat:
"Cum evit să fiu înconjurat de prieteni falși?"

Femeia în vârstă s-a oprit pentru o clipă, apoi a întrebat:
"Între o grădină mică și o pădure, care are mai mulți șerpi și scorpioni?"

Tânăra a răspuns:
"Pădurea, sigur!"

Femeia în vârstă a zâmbit și apoi a spus:
"Bun! Când îți păstrezi cercul de prieteni mic ca o grădină mică, cu atât mai puțini șerpi și scorpioni trebuie să-ți faci griji, chiar și șobolani. Cu cât petreci mai puțini oameni, cu atât mai puține probleme trebuie să te confrunți. Când eram tânăr, aveam un grup foarte mare de prieteni. Dar, pe măsură ce am îmbătrânit și am devenit înțelept cu experiență, cercul meu de prieteni a devenit mai mic. Mi-am dat seama că calitatea depășește cantitatea atunci când vine vorba de prietenie. Nu te păcăli pe tine însuți păstrând iluzia că toată lumea este prietenul tău. Este posibil să aveți numeroase cunoștințe, dar prietenii adevărați vor fi întotdeauna doar câțiva oameni pe care îi iubiți și în care aveți încredere. Cel mai bun mod de a te împiedica să cazi în capcana prietenilor falși este să fii mai atent la dimensiunea cercului tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor