joi, 29 august 2024

Invataturi date de la Duhul Sfant

 
 
Tot crestinul sa aibe in casa Icoana Sfintei Treimi.E asa de folositoare,ca si cand ai fi cel mai bun prieten cu un rege sau cu cel mai mare conducator al unei tari.
Cei ce nu tin in casa Sfintele Icoane , si Sfintele Cruci , nu se invrednicesc de viata vesnica, macar a zari o raza din tot ceea ce poate fi Dumnezeiesc.
Cei ce nu cinstesc Sfintele Icoane , botezati fiind in numele Mantuitorului ,sunt mai injositi decat animalele , in fata Puterilor Dumnezeiesti.
Cand pleaca un crestin de la ortodoxie , la alta secta, Sfantul Inger il paraseste.
Fiecarui prunc la Sfantul Botez il ia in primire sufletul un Sfant Inger si nevazut il calauzeste in viata. Cand devin varsnici si primesc un dar, a fi calugar sau a fi preot sau o inalta fata bisericeasca , i se mai da inca un sfant inger sau doi sau trei , dupa cum ii este treapta la care a ajuns.
Lasati lumea , ca in lume este toata desertaciunea.Urmati Domnului si nu va veti pierde sufletul
Sa ziceti :”Cu voia lui Dumnezeu am facut cutare lucru” sau “Puterea lui Dumnezeu m-a ajutat a face ceea ce vedeti”.
Se stiu in cer si cei care dorm, cei ce se roaga, cei ce traiesc om destrabalarea si in ratacire, dar mai mult se stie despre aceia care-L hulesx pe Dumnezeu cu gandul, cu graiul si cu fapta.
Toate miscarile crestinilor pe pamant si ale celor lepadati de Sfanta Credinta, in Cerul Sfant se stie.
TOT ce se lucreaza pe pamant, la vedere si in ascuns , in ceruri se stie. TOT ce se vorbeste in soapte si in grai, in ceruri se aude.
Fiecare il va vedea pe Dumnezeu dupa vrednicia sa.
Candela Sfanta sa lumineze casa crestinului in zilele si noptile de sarbatori.
Crestinii, calugarii si preotii si toate fetrle bisericesti trebuie sa mearga la Sfintele Moaste pentru a cere binecuvantare.
Sa nu va bucurati cand sunteti alesi. Puteti fi alesi si spre darmare. Si Iuda a fost ales Apostol.
Cine strange bani si nu- i cheltuieste pana la moarte,e foarte greu pentru acel suflet , ca si cum ar avea pacate nemarturisite.
Oamenii au descoperire Dumnezeiesti , fiecare dupa credinta lui.
Este foarte important ca cineva sa ridice o Sfanta Cruce , din orice material.
Sa nu va smintiti cand auziti de stil nou sau de stil vechi. Amandoua sunt bune . Daca e credinta , si prin unul si prin celalalt va puteti mantui.
Gospodaria sufletului este Sfanta Biserica si in orice loc unde sunt carti sfinte, tamaie si sfinte candele , sfinte icoane si alte daruri sfinte.
Nu luati aminte la pacatele altora,ca atunci se sterg pacatele voastre.
Cei adormiti in Domnul stiu toate miscarile si toate lucrarile celor vii.
Sa stiti ca mai mari sunt cei adormiti in Domnul , decat cei vii. Toti crestinii sunt datori sa asculte de sfaturile Sfintei Biserici.
Nenorociti sunt numai aceia care nu stiu si cei care nu vor sa se roage lui Dumnezeu.
Fiecare pamantean se afla cu vredinicirea lui.
Toata mana dreapta a fiecarui crestin este binecuvantata de Cel Atotputernic sa lucreze drept.
E dat crestinului ca sa ucida gazele otravitoare si spurcate. Sa nu- i ascultati pe cei care spun sa nu omori nici o vietate,ca nu esti in stare sa o faci(plosnite,purici, muste, tantari, soareci etc)
Multa cinste si slava a asezat Dumnezeu peste oameni. Sfintii Ingeri se bucura de oamenii vrednici de fapte bune si ii numesc “fratii nostrii de pe pamant”
Femeile care spala sarbatoare rufe, in timpul Sfintei Liturghii, in cealalta lume , beau zoile respective.
Sa luati Sfanta Aghiazma , sa va stropiti casa si pe dinafara si pe dinauntru.
Iisus Hristos S-a rastignit ca sa nu fie Sfantul Rai gol si iadul impovarat.
Crestinii trebuie sa se numeasca frati, ca la Domnul una sunt toti.
Femeile sa nu intre in Sfanta Biserica cu rochiile scurte, nici cu capul descoperit, Isi aprind foc vesnic asupra capului lor.Mai bine sa nu mai mearga la Sfanta Biserica.
Cei bolnavi mintal sunt iertati de Tatal Ceresc .Ei sunt siliti sa faca rau de diavol. Daca ar avea mintea intreaga, nu ar face ceea ce sunt siliti sa faca.
Toate mamele si toate moastele , care savarsesc avorturi , toata viata in sange o petrec, sange beau, sange mananca,cu sange se imbraca , daca nu merg la preot sa faca marturisire , sa primeasca canon si sa- l faca.
Sa va botezati copiii, dandu-le nume de Sfant si nu alte nume schimonosite, pentru ca sfinti carora le poatta numele ii protejeaza , ii feresc de rautati.
Cand unui prunc la Sfantul Botez i se da un inger din cer,acelui Sfant Inger i se da o sarcina,sa-i fie supraveghetoare pe viata si sa calatoreasca cu el in tot locul
Vai de aceea care fumeaza , barbati ori femei, mai ales in timpul Sfintei Liturghii. Va fi vai si amar lor.
Niciodata sa nu luati fara sa cereti. Numai asa veti indeplini cavantul Evangheliei:”cere si ti se va da, bate si ti se va deschide, cauta si vei afla”
Sfantul Maslu e una dintre cele mai folositoare slujbe pentru sufley, sa fie sanatos. Si trupul , daca e bolnav , pentru tamaduirea lui. Te izbavesti de primejdii si indeparteaza duhurile rele.
Cei ce fac rugaciuni seara inainte de culcare, Sfintii Ingeri privegheaza la capul lor in timp ce dorm.
Crestinul sa mearga la oricare Sfinte Moaste si sa ia binecuvantre,macar o data in viata ,daca nu poate in fiecare an.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor