miercuri, 23 octombrie 2024

RĂNILE TATĂLUI ABSENT

 Un tată absent produce fiice care au nevoie de un partener și cu o teamă teribilă de abandon.
Au tendința de a se sugruma și este extrem de important să lucrezi cu aceste femei pentru a se detașa.

Multe femei împărtășesc unele dintre aceste preocupări precum: Mi-a fost dor de tatăl meu în viața mea.

Am fost absent.
Nu știam cum să mă apropii de el.
Nu am putut comunica
Relația a fost un dezastru sau versiunea a fost atât de uimitoare încât o caut la partenerii mei.

Cu toții avem nevoie de un tată și lipsa acestuia ne lasă răni care generează de obicei o atitudine destul de ambivalentă în viața profesională și personală.
Când un tată nu își arată dragostea în fața ficei este foarte posibil ca fica sa caute dragostea tatalui in toti partenerii ei de viata.

În plus, tind să se devalorizeze aceste fice.
Sau ajung să trăiască fără încredere în sentimentele lor.

🔥 La ce este bun un tată în viața femeilor?

Un tată este foarte important în viața oricărui om.
O figură pe care trebuie să o recunoaștem a fost foarte opacă din partea mamei.
Tatăl generează putere, siguranță, încredere, management limitat și putere personală
Vi se pare important?
Cu siguranţă este.

Relația cu tatăl este cea care determină cât succes vor avea sau nu în relațiile cu bărbații, ceea ce într-o mare măsură se va traduce prin stima pe care o au față de ele însăşi.

Pe de altă parte, este fundamental să înțelegem propunerea freudiană că în viața unei femei, tatăl ei este prima ei iubire, la figurat.

Fiica transferă imaginea tatălui bărbatului pe care îl iubește, dacă tata a fost funcțional este probabil ca femeia să se simtă înclinată să repete experiența și caută/găsească un bărbat sănătos psihologic.

Asta daca tata ar fi fost un om cald, constient de nevoile psihologice si fizice ale fiicei (acoperis, mancare, sanatate, scoli, distractie, afectiune, respect pentru dezvoltarea sanatoasa a individualitatii fiicei, nevoia ei de apartenenta la grupul familial, evolutia atasamentelor ei, in primul rand la parinti si fratilor, apoi prietenilor, si dupa, iubitului care o va scoate din miezul familiei), apoi asta, asa cum e usor de imaginat, va si putea gasi la alt barbat caracteristici atat de sanatoase care compun personalitatea tatalui si reflecta sentimentele lui a vieții față de bărbați.

Din păcate, chiar dacă se întâmplă din urmă, nu este generalul.
Un alt beneficiu de a avea un "tată bun" este dezvoltarea nivelurilor ridicate de independență și la momentul de a avea un iubit se amână inițierea vieții sexuale.

✨Tu ce fel de tată ai avut? ✨

Absentul fizic

Un tată absent produce fiice care au nevoie de un partener și cu o teamă teribilă de abandon.

Au tendința să se sugrume și este extrem de important să lucrezi cu aceste femei pentru a te detașa.

Altfel, orice om care se raportează la ei se va simți sufocat în cel mai scurt timp.

Relaţiile dependente sunt susceptibile de a fi căutate acolo unde dragostea sau atenţia celuilalt nu vor fi niciodată suficiente.

Pentru a crește rana vor căuta oameni neangajați care au semnul pe frunte "Te voi abandona".

💘 Cei absenți emoțional

O relație de abandon emoțional cu tatăl în copilărie sau pubertate poate determina femeile de succes din diverse domenii să aibă vieți dezastruoase în relație cu dragostea, partenerul și tot ce ține de emoțional.

Unui tată egocentric care se dedică să caute ceea ce are nevoie, îi este greu să vadă nevoile emoționale ale celorlalți, nu conștientizează că soția și copiii au nevoie de el.

Cu asa tata de mic copil simti sau intuitie ca nu ai fost iubit sau acceptat asa cum avea nevoie micutul tau, astfel dezvolti comportamente bazate pe comportamentele celuilalt fata de tine, in acest caz, ale tatalui si mamei tale, inclusiv conflictul pe care Am trăit ca un cuplu.

Toate acestea ti-au format personalitatea pe care o vom numi disfunctionala, pentru ca in prezent nu functioneaza, nu reuseste sa te ajute sa fii fericit, sa te iubesti, sa te convinga ca te iubesc si deci nu alegi barbati care stiu sa iubeasca, care pot iubi ei înșiși.Fiica va avea o relație cu mama exagerată de resentimente, crezând (poate inconștient) că ea este cea care nu i-a permis tatălui să se apropie de fiică când era mică, sau nu i-a cerut asta.

💔Controlerul

Naște femei supuse și ascultătoare. Ți-e frică să renunți și să îți asumi responsabilitatea pentru viața ta.

Se comportă ca niște fetițe care caută aprobare și atenție.

În general, caut bărbați care controlează bărbați și homosexuali.
Deseori suferă foarte mult în relațiile lor.
Cu aceste femei trebuie sa lucrezi intens la stima de sine si dezvoltarea lor personala.

😔 Cel violent

Crește femei supuse și victime ale agresiunii. Sunt adesea conflictuali și iresponsabili cu siguranța lor personală.

Este foarte important să colaborăm cu ei la managementul limitelor și îngrijirea personală. Precum și afișând noi opțiuni de relaționare.

⭐ Super prietenul complacent

Generează sentimentul că este figura ideală și nu permite femeii să-și aleagă partenerul într-un mod sănătos.

Cu ea ar trebui să lucrez la tăierea cordonului energetic și detașarea.
Ca să-ți poți alege partenerul fără așteptări false.

În general, ideal este să știm să renunțăm la rolul nostru de fete supuse și să ne comportăm responsabil ca adulții care suntem acum și să luăm de la figura paternă ceea ce avem nevoie.

Te simți vrednic de a fi iubit? 🔑

La verificarea stimei de sine a femeii, este important sa o verifici pe cea a mamei si chiar pe cea a bunicii, deoarece nu doar trasaturile fizice sunt mostenite, ci si goluri emotionale.

Când o femeie tolerează infidelitatea soțului ei, valoarea mamei ca femeie scade și stima de sine scade, și totodată acea stimă de sine scăzută se transmite copiilor, iar la maturitate vor căuta relații toxice, și vor căuta să repete istoria mamei, care in orice relatie cauta tatal, tatal intelegator, care are grija de ea ca rasfatul si grija pe care tata nu le-a oferit, nu tatal absent, desi el este acolo.

Tatăl poate fi acolo fizic, dar nu și în spirit, nu este dedicat relației.

De aceea este important să ne întrebăm dacă avem relații toxice care ne fac să căutăm tatăl și inima frântă în fiecare relație.

✨Părinți divorțați

Greu de realizat cat de mult va fi afectata fiica ca urmare a divortului parintilor, daca este foarte mica, cum nu poate verbaliza felul in care traieste separarea de familie, cand prejudiciul se manifesta in adolescenta, sau in note mici, in mancare probleme, sau în stadiile de criză ale maturității.

Aici tatăl în durerea lui egocentrică, nu poate vedea decât curajul și durerea lui pentru pierdere.

Atâta timp cât tatăl nu scapă de furia pe care o simte față de fosta soție nu va fi disponibil emoțional fiicei.

Părinții divorțați de multe ori își arată prezența prin cadouri, vizite la mall, apel telefonic, dar asta nu va umple golul fizic și iubitor al tatălui de care fiica avea nevoie.

❤️ 🩹Încă o femeie în viața tatălui

Emoțiile exprimate sunt tristețe, resentimente, furie, frică, durere, dorințe răzbunătoare, sentimente sinucigașe.

O fiică adolescentă ar putea avea probleme precum obținerea notelor mici, renunțarea la școală, sarcini nedorite, intrarea într-o stare depresie, boli psihosomatice, fuga de acasă, consumul de substanțe toxice.

Când ne gândim la bunăstarea copiilor noștri, plănuim să le oferim ceea ce noi nu am avut, apoi, când vine primul copil, dăm față în față cu realitatea că a fi părinte este mult mai mult decât un vis frumos.

În unele zile ne găsim făcând lucrurile pe care am promis că nu le vom face niciodată sau cedăm. Avem nevoie să dezvoltăm abilități, de multe ori prea multe, pe care nu le-am învățat în familia noastră de origine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor