joi, 6 iulie 2023

DIALOG ÎNTRE EGO ȘI SPIRIT


 Ego a spus: orice timp trecut a fost mai bun.
Spiritul a răspuns: trecutul nu există este doar un vis al minții voastre divizate, doar acest moment este real.

Ego a spus: pregătiți-vă pentru a vă atinge visele și a vă stabili obiectivele.
Spiritul a răspuns: nu există un vis mai mare de atins decât detașarea tuturor pentru a fi și a ști cine sunteți cu adevărat.

Ego a spus: apărați-vă credințele și nu-i lăsați să vă ia motivul.
Spiritul a răspuns: singura credință reală este să știi că toate sunt ireale și, prin urmare, nu există nimic de apărat sau protejat.

Ego a spus: ceilalți sunt de vină pentru circumstanțele mele. Spiritul a răspuns: ceilalți nu reflectă decât efectele credințelor tale inconștiente, iartă-te și iartă-le pentru menținerea și proiectarea viselor iluzorii de divizare.

Ego a spus: străduiește-te și concurează pentru a fi mai bun în fiecare zi.
Spiritul a răspuns: nu există o ființă mai bună sau mai rea, tot ceea ce poți deveni este deja esențial, nu există nimic de îmbunătățit sau de realizat, ci doar de a desface vălurile care nu te lasă să fii ceea ce ai fost mereu și vei fi.

Ego a spus: protejați ceea ce aveți pentru că le-ați putea pierde.
Spiritul a răspuns: Dacă protejezi ceea ce ai, îl vei pierde, dacă îl împărtășești și îl dai mai departe, îl vei păstra.

Ego a spus: împărțiți și cuceriți.
Spiritul a răspuns: uniți-vă și vă veți aminti.

Ego a spus: există cineva special care te va iubi într-un mod autentic.
Spiritul a răspuns: dragostea nu înțelege specialismele și nimeni din afară nu îți poate oferi ceea ce ești deja. Iubirea este oferită Iubirii fără grade, fără cerințe sau condiții.

Ego a spus: sacrifică-te pentru ceilalți și îți vei câștiga locul în rai.
Spiritul a răspuns: vă aflați deja în rai și fiecare sacrificiu este doar încercarea de a „plăti” o vinovăție inconștientă care nu a existat niciodată când v-ați despărțit de Dumnezeu. Locul tău din rai este inviolabil, orice faci și iei e tot ce trebuie să ții minte.

Ego a spus: suferința este necesară pentru a ajunge la paradis.
Spiritul a răspuns: suferința este necesară doar pentru a anula minciunile pe care le-a fabricat mintea, odată ce o realizezi și te ierți, este total inutilă.

Ego a spus: corpul, gândurile și emoțiile tale sunt ceea ce ești. Spiritul a răspuns: orice formă fizică sau non-fizică care încearcă să fie percepută separat de alte forme nu există decât în ​​visul despărțirii. Ceea ce ești nu poate fi măsurat sau identificat în spațiu.

Ego a spus: ai tot timpul în lume pentru a evolua.
Spiritul a răspuns: Ceea ce a fost creat perfect nu necesită nicio evoluție și timpul există doar în vis. Ești atemporal și exiști în eternitate.

Ego a spus: boala și moartea sunt inevitabile.
Spiritul a răspuns: boala este numai în minte împărțită sub forma aparentă iluzie, nu există ca atare, la fel cum Moartea, ceea ce nu s-a născut niciodată nu poate muri. Doar Viața este reală și nu se găsește în Lumea pe care o percepeți.

Ego a spus: nu vei fi niciodată suficient de bun, întotdeauna va exista cineva mai bun decât tine.
Spiritul a răspuns: nu există nimeni mai bun sau mai rău decât nimeni, Dumnezeu are un singur Fiu creat perfect după chipul și asemănarea cu același, care se întoarce la cămin în nenumărate și diferite moduri. Ultima judecată (sfârșitul fiecărui proces) este inevitabilă.

Ego a spus: trebuie să judecăm și să-i condamnăm pe cei care fac rău.
Spiritul a răspuns: fiecare judecată și condamnare pe care o efectuați este întotdeauna împotriva voastră pentru dorința de a perpetua visul de „păcat”, vinovăția și pedeapsa care face posibilă manifestarea Lumii pe care o percepeți. Cereți ca această percepție să fie corectată pentru a vedea Lumea reală.

Ego a spus: trebuie să controlați oamenii și acțiunile altora pentru a atinge obiectivele dorite.
Spiritul a răspuns: tot controlul este rezultatul fricii de a pierde ceea ce nu a fost niciodată al tău și nu va fi niciodată, tot ce se naște va muri și va dispărea, dar cine nu s-a născut nu poate muri niciodată și, prin urmare, nu este nevoie de niciun control. A ta este Împărăția Cerurilor în întregime.

Ego a spus: dacă dai ceea ce ai, îl vei pierde.
Spiritul i-a răspuns: ce îți este oferit îl ai pentru totdeauna cum poți pierde ceva ce îți aparține.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor