joi, 6 iulie 2023

JUDECAREA UNEI PERSOANE ESTE PIERDERE DE ENERGIE, ESTE DOAR ZGOMOT...

Fii discret, păstrează-ți viața intimă, în acest fel te eliberezi de opiniile celorlalți și vei duce o viață liniștită devenind invizibil, misterios, indefinit și insondabil precum Tao. Nu concurați cu ceilalți, deveniți ca pământul care ne hrănește, care ne oferă ceea ce avem nevoie. Ajutați-i pe ceilalți să-și perceapă calitățile, virtuțile și să strălucească. Spiritul competitiv face ca ego-ul să crească și inevitabil creează conflicte. Ai încredere în tine, păstrează-ți pacea interioară, evitând să intri în provocare și capcanele celorlalți.

Nu face compromisuri ușor. Dacă acționați zgomotos fără să deveniți profund conștienți de situație, veți crea complicații. Oamenii nu au încredere în cei care spun da foarte ușor, deoarece știu că această persoană faimoasă nu este solidă și lipsește curaj. Luați un moment de liniște interioară pentru a lua în considerare tot ceea ce este prezentat și luați decizia mai târziu. Astfel vei dezvolta încredere în tine și înțelepciune. Dacă există într-adevăr ceva ce nu știți sau nu aveți răspunsul la întrebarea care v-a fost pusă, acceptați-o. Faptul de a nu cunoaște este foarte inconfortabil pentru ego pentru că îi place să știe totul, să aibă întotdeauna dreptate și să-și dea mereu părerea personală. De fapt, egoul nu știe nimic, ci îl face să pară că știe.

Evitați să judecați și să criticați, Tao este imparțial și fără judecăți, nu critică oamenii, are compasiune infinită și nu cunoaște dualitatea. De fiecare dată când judecați pe cineva, tot ce faceți este să vă exprimați părerea personală și este o pierdere de energie, este un zgomot pur. Judecarea este o modalitate de a-ți ascunde propriile slăbiciuni.
Înțelepții tolerează totul și nu vor spune niciun cuvânt.

Amintiți-vă că tot ceea ce vă deranjează în legătură cu ceilalți este o proiecție a tot ceea ce încă nu ați găsit.
Lăsați pe toți să își rezolve propriile probleme și să vă concentrați energia asupra propriei vieți. Ai grijă de tine, nu te apăra.
Când încercați să vă apărați, dați cu adevărat prea multă importanță cuvintelor altora și acordați mai multă forță agresiunii lor. Dacă acceptați să nu vă apărați, arătați că părerile altora nu vă afectează, că sunt pur și simplu opinii și că nu este necesar să îi convingi pe ceilalți să fie fericiți.
Tăcerea ta interioară te face impasibil.

Urmariți regulat cuvintele pentru a reveni la educarea ego-ului care are prostul obicei de a vorbi tot timpul.
Practică arta de a nu vorbi. Luați o zi pe săptămână pentru a vă abține de la a vorbi. Sau cel puțin câteva ore pe zi, așa cum permite organizația personală. Acesta este un exercițiu excelent pentru a cunoaște și a învăța universul Tao nelimitat în loc să încercați să explicați cu cuvinte ce este Tao.
Vei dezvolta progresiv arta vorbirii fără a vorbi, iar adevărata ta natură interioară îți va înlocui personalitatea artificială, lăsând lumina inimii tale și puterea înțelepciunii tăcerii. Datorită acestei forțe vei atrage către tine tot ce ai nevoie pentru a-ți da seama și pentru a te elibera complet. Dar trebuie să fii atent ca ego-ul să nu interfereze.
Puterea rămâne când ego-ul rămâne calm și tăcut. Dacă ego-ul tău se impune și abuzează de această putere, aceeași putere va deveni o otravă, iar întreaga ta ființă va fi otravită rapid.

Stai tăcut, cultivă-ți propria ta putere interioară. Respectă viața altora și tot ceea ce există în lume. Nu încercați să forțați, să manipulați și să controlați pe ceilalți. Deveniți propriul vostru profesor și lăsați-i pe alții să fie ceea ce sunt sau ceea ce au capacitatea de a fi.

Cu alte cuvinte, trăiește urmând viața sacră a Tao-ului.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor