vineri, 8 septembrie 2023

Părintele Arsenie Boca :


 Prea Binecuvantată Stăpână, Pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut pe Dumnezeu Cuvântul mai presus de fire, pentru mântuirea noastră şi Te-ai arătat ca o mare a darurilor Dumnezeieşti şi râu pururea curgător al minunilor şi reverşi bunătăţi celor ce cu credinţă aleargă către Tine!
Căzând înaintea Chipului Tău cel Minunat, ne rugăm Ţie prea bună Maică a Iubitorului de oameni. Stăpână, revarsă asupra noastră milele Tale cele bogate şi grăbeşte a împlini rugăminţile noastre pe care le aducem Ţie, Grabnică ajutătoare, care ne sunt de folos, mângâiere şi mântuire pentru fiecare rânduindu-le.
Cercetează cu harul Tău Prea Milostivă Stăpână pe robii Tăi şi dăruieşte celor înviforaţi linişte, celor legaţi slobozire şi pe toţi mângâie, care sunt întristaţi de felurite necazuri!...Prea Binecuvantată Stăpână, Pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut pe Dumnezeu Cuvântul mai presus de fire, pentru mântuirea noastră şi Te-ai arătat ca o mare a darurilor Dumnezeieşti şi râu pururea curgător al minunilor şi reverşi bunătăţi celor ce cu credinţă aleargă către Tine!
Căzând înaintea Chipului Tău cel Minunat, ne rugăm Ţie prea bună Maică a Iubitorului de oameni. Stăpână, revarsă asupra noastră milele Tale cele bogate şi grăbeşte a împlini rugăminţile noastre pe care le aducem Ţie, Grabnică ajutătoare, care ne sunt de folos, mângâiere şi mântuire pentru fiecare rânduindu-le.
Cercetează cu harul Tău Prea Milostivă Stăpână pe robii Tăi şi dăruieşte celor înviforaţi linişte, celor legaţi slobozire şi pe toţi mângâie, care sunt întristaţi de felurite necazuri!...▪︎Părintele Cleopa Ilie :
De mult ar fi pierdut Dumnezeu lumea, cum spun dumnezeieștii Părinți, pentru mulțimea păcatelor cu care oamenii mânie pe Dumnezeu, dacă Maica Domnului n-ar fi mijlocit cu lacrimi fierbinți de mamă înaintea Fiului ei Preaiubit, pe Care L-a născut în peștera din Bethleem. Căci nu voiește Maica milei și a milostivirii să piardă Dumnezeu sufetele oamenilor, pentru că știe că s-ar pierde toată lumea care s-a făcut sălaș al atâtor păcate și răutăți. Prea Sfânta Fecioară Maria însă, care a slujit Tatălui ca fiică, lui Hristos ca Maică și Prea Sfântului Duh ca locaș, pururea slujește Prea Sfintei Treimi în ceruri, împreună cu toți Sfinții și îngerii și se roagă pentru noi și pentru mântuirea noastră. Avem acolo, în cer, o Maică bună și milostivă, care duce la Fiul ei lacrimile și rugăciunile noastre. (…)


   ▪︎Părintle Teofil Părăian :
Noi nu putem să-L despărțim pe Domnul Hristos de Maica Domnului, nici pe Maica Domnului de Domnul Hristos. Sunt alcătuiri la sfintele slujbe în care această legătură au făcut-o gânditorii de Dumnezeu, care ne-au dat conștiința că Maica Domnului a fost aceea prin care Mântuitorul lumii a venit în lume. Cele ce le-a făcut Mântuitorul nostru Iisus Hristos își au începutul în faptul că El, Mântuitorul, S-a născut din Preasfânta Fecioară Maria. Maica Domnului cea binecuvântată, cea prin care a venit Domnul nostru Iisus Hristos, prilejuiește, prin mijlocirea ei, prin existența ei, faptul de a se fi nimicit, de a se fi înghesuit, de a se fi împuținat iadul, de a fi fost chemat Adam la viața cea fericită, faptul că blestemul nu mai este pentru cine vrea să fie sub binecuvântare. Între bucuriile mari pe care le avem noi din credința noastră, este și bucuria de a fi cinstitori ai Maicii Domnului.


   ▪︎Părintele Sofian Boghiu :
Maica Domnului este simbol al Bisericii! Fericiți sunt creștinii care, după Sfânta Treime, o cinstesc pe Maica Domnului din toată inima lor și, oriunde se află, se roagă mereu zicând această rugăciune: Doamne, Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi, miluiește-mă pe mine păcătosul (sau păcătoasa).
Tu, care ai născut cu trup pe Împăratul păcii, sădește în noi pacea Fiului tău și gonește din sufletele noastre viforul patimilor. Tu, care ești izvor nesecat de vindecări, tămăduiește neputințele noastre și ne alină durerile, că toate le poți câte le voiești, ca o Maică a Celui Atotputernic.
Amin !
La mulți ani cu sănătate, bucurii și întărire in credință!
Măicuța Domnului cu noi cu toți!🙏❤️🇷🇴🌹🌹🌹🤗😘


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor