vineri, 20 octombrie 2023

Cei cărora li se face binele au mângâiere, iar cei care fac acest bine au Mântuire. Monahul Simeon din Athos

 NU UITAȚI DE CEI CARE IA-ȚI SUPĂRAT

Cel puțin o dată în viața noastră trebuie să aprindem o lumânare pentru cei pe care i-am jignit, înșelat, pe care i-am furat, sau nu i-am răsplătit.

Sf. Serafim din Virița.

Un suflet smerit are mare pace, iar un suflet mândru se chinuie. Cel mândru nu cunoaște Iubirea lui Dumnezeu și este departe de Dumnezeu.

Sf.Siluan Athonitul

 Vrei să înțelegi ce înseamnă să găsești Mântuirea?

– Desprindeți mâinile cu care vă țineți de această lume deșartă și apucați-l pe Hristos.

Monahul Simeon din Athos

 Vrei să înțelegi ce înseamnă să găsești Mântuirea?

– Desprindeți mâinile cu care vă țineți de această lume deșartă și apucați-l pe Hristos.

Monahul Simeon din Athos

 Cu toată sârguința, cereți Domnului cel mai mare și mai necesar dintre toate darurile - să vă vedeți păcatele și să plângeți asupra lor. Cine are acest dar are totul.
 
Schiegumenul Nikon Vorobyov

 Dacă v-aș spune profețiile pe care le-am auzit despre America, jumătate din cetățenii americani ar fugi în lumea largă. Dumnezeu are pentru toate popoarele medicamentul potrivit spre vindecare.

De aceea, să avem luare aminte: zilele și lunile care urmează sunt foarte, foarte, foarte critice pentru omenire, după cum simțiți și domniile voastre, cele îndepărtate devin apropiate. Să nu lipsească rugăciunea de pe buzele voastre pentru că va conta enorm.

Toți, de la Vest la Est, se pregătesc de razboiul general pe care l-au profețit oamenii lui Dumnezeu, atât prin profețiile lor cât și în Sfânta Scriptură. Evenimentele care se vor petrece vor avea dimensiuni uriașe și deja au început în curtea noastră, în vecinătatea noastră, în Orientul Mijlociu, în Ucraina – acolo are loc și un război duhovnicesc, ecleziastic.

Din păcate vremurile pe care le trăim, mai ales începând cu acest mare eveniment care s-a întâmplat acum câteva zile, și anume: recunoașterea Ierusalimului de către Statele Unite a drept capitala a evreilor.

Aici, în locul martiriului Sfântului Ștefan, acesta va fi punctul de începere pentru cel de al treilea război mondial, atunci când va îngădui Domnul Dumnezeu. Asta ne-a spus un mare ascet din Creta, necunoscut multora, Gheron Theodor, care a trecut la Domnul acum trei ani. El ne spunea așa:

“Copiii mei, vă veți bea cafeaua și veți auzi că evreii au lovit programul nuclear al Iranului. Atunci vor începe marile evenimente. Și în aceeași perioadă, sau puțin înainte, va cădea Erdogan. Acestea vor fi semnele pe care le veți avea ca să întelegeți că încep marile evenimente.”

☦️ Mitropolitul Neofit de Morfu ☦️

AI GRIJĂ!

Dacă vrei să trăiești o viață duhovnicească, ai grijă de tine. În fiecare seară privește ce ai făcut bun și rău, mulțumește-i lui Dumnezeu pentru cele bune și pocăiește-te pentru cele rele....

☦Sfântul Aleksei (Mechiov)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor