vineri, 29 martie 2024

GÂNDURILE RELE ȘI SUPĂRĂRILE LĂUNTRICE!


 Îmbolnăvirea organele noastre interne, bolile psihice, în general, sunt datorate în mare parte gândurilor rele și a supărărilor lăuntrice. Răul începe prin gânduri rele. Când te amărăşti şi te indignezi, fie doar cu gândul, împiedici Sfântul Duh să lucreze şi îngădui diavolului să mărească răul. Tu trebuie să te rogi totdeauna, să iubeşti şi să ierţi, alungând de la tine orice gând rău.
Egoismul şi invidia îmbolnăvește ficatul; pe când mânia, gelozia şi frica otrăvesc inima omului.
O criză de mânie poate distruge celulele nervoase și îndrăcirea omului. Când sufletul este înspăimântat de frică, de griji, de gelozie, de mânie, sau de ură, simțim cum ne ia de la stomac, din cauză că sucul gastric nu mai lucrează în mod corespunzător. Evitați pe cât posibil să stați cu necazurile la masă, căci nimic nu distruge mai repede digestia decât o minte cu gânduri neliniştite şi pline de griji şi frică. Evitați la masă să faceți educație copiilor.
Mai nou, diavolul a văzut că este mai ușor să ne câștige sufletul, aruncându-ne în deznădejde prin  grija și neliniştea cotidiană a zilei de mâine, și dacă primim aceste stări, simțim cum corpul dobândește o oboseală inexplicabilă, care grăbește scurtarea vieții. Obosirea sistemului nervos, încetinește vindecarea celorlalte organe bolnave, care uneori poate dura mult timp, iar câteodată răul este ireparabil.
În Sfânta Evanghelie după Ioan (8, 32), Domnul nostru Iisus Hristos, ne avertizează că "...adevărul vă va face liberi."
Mântuitorul ne îndeamnă să trăim în adevăr şi să mărturisim adevărul, pentru că „adevărul ne face liberi”. Înţelegem aşadar că trăind în adevăr trăim de fapt în duhul lui Dumnezeu, opusul adevărului fiind minciuna, despre care se spune în Sfânta Scriptură că vine de la diavol.
Viaţa, deci sănătatea, căci trupul este "Templul Sfântului Duh" este bunul cel mai de preţ pe care Dumnezeu l-a dăruit omului şi timpul în care să se pregătească pentru mântuire şi dobândirea vieţii veşnice. ”Eu sunt învierea şi viaţa. Cel ce crede în mine, chiar dacă va muri, va trăi”, se arată în Evanghelia de la Matei, referindu-se la viaţa veşnică.
Adevărul implică libertatea, mai precis eliberarea de sub puterea şi domnia păcatului, a diavolului prin tăierea drepturilor acestuia asupra sufletului nostru.
Să spunem mereu adevărul. Să facem totul cu calm, să ne rugăm pentru a deveni mai buni și să avem răbdare cu ceilalți.
Așa ne vom izbăvi de gândurile rele şi de bolile sufletești și trupești.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Să luăm aminte!
REGULI DE VIAȚĂ CREȘTINĂ DE LA SFÂNTUL BENEDICT DE NURSIA:
- Nu iubi pe nimeni mai mult decât pe Hristos;
- Nu vorbi de pace ținând răul în inima ta;
- Dacă te-ai certat cu cineva, împacă-te înainte de apusul soarelui;
- Fii conștient că pretutindeni te vede Domnul;
- Când vei vedea în tine vreo virtute, pune-o pe seama Lui, nu pe seama ta;
- Roagă-te pentru vrăjmași din dragoste pentru Hristos;
- Cinsteşte-i pe bătrâni şi fi înțelegător cu cei tineri;
- Când începi un lucru, roagă-te ca Domnul să-l desăvârşească;
- Nu-ţi dori să ți se zică sfânt mai înainte de a fi.
"Te tulbură grijile lumeşti? Grăieşte: „Luminează-mă, Iisuse, cum să îmi rezolv problema şi fă să mă port după voia Ta sfântă!”. Şi degrabă te vei linişti şi vei păşi cu nădejde.
 În toate şi pentru toate aşază Numele lui Iisus ca temelie, acoperământ şi podoabă şi nu te teme de vrăjmaşi!
 Să te înfricoşezi doar când le faci pe toate fără Iisus. Fără medicament să nu aştepţi vindecarea şi înlăturarea putreziciunii!"
Sf Efrem Filotheitul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor