vineri, 28 iunie 2024

Femeia – e reflexia bărbatului ei…


 Femeia e reflexia bărbatului ei. De ce se spune aşa?
Probabil, pentru că, în femeie, ca într-o oglindă, se reflectă tot ce trăiește alături de bărbatul ei.

Îmi aduc aminte povestea unui cuplu în vârstă, care locuia în apropiere de mine mulți ani. Soțul era un bărbat frumos, arătos, întotdeauna îmbrăcat bine, bărbierit, parfumat şi cu mare succes la femei. Soția lui, dimpotrivă, era casnică , întotdeauna în aceleași haine ponosite, cu privirea tristă, cărând mereu pungi cu produse. Dacă în tinerețe arăta bine, cu timpul frumusețea ei s-a ofilit, părul a încărunțit, dinții i-au căzut, neavând posibilități să-i repare, pentru că soţul îi dădea bani doar pentru mâncare, iar la muncă nu-i permitea să meargă. Cu toate acestea, nu a părăsit-o, pentru că femeile cu care făcea cunoștință dintr-un motiv sau altul, nu legau cu el relații de lungă durată. Într-un final bărbatul s-a transformat într-un moș morocănos şi răutăcios.

Cum spunea un înțelept: “Femeia – e o fântână din care bărbatul îşi ia puterile. Însă şi fântâna are nevoie de îngrijire: dacă nu va fi curățată la timp, atunci va seca”.

Un bărbat inteligent, în primul rând va avea grijă de femeia lui, pentru că ea e sursa lui de energie, inspirație şi talent. În funcție de grija şi atenția lui, femeia înflorește, devine mai frumoasă şi îi oferă bărbatului atât de multă iubire şi gingășie, încât lui îi apar aripi. Cum spunea Brad Pitt despre soția sa: “Dacă o vei iubi la nebunie, ea va deveni el”

Probabil că aşa este. Femeia fiind oglinda lui, reflectă doar ceea ce obține de la bărbat, în schimb de zece ori mai mult. Ea a însușit regula prin care să oferi, e mult mai plăcut decât să primești. De aceea, dacă vrei ca femeia să te iubească, iubește-o astfel, încât să nu-i apară gânduri că cineva ar putea s-o iubească mai puternic.

“Bărbații adevărați au femei fericite, restul – femei puternice”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor