Domnul Ioan Marcus, cititorul nostru constant, ne impartaseste cateva retete pentru infuzii si ceaiuri, utile in diverse afectiuni.
Ceai pentru ficat, splina, vezica biliara si pancreas
Ingrediente: 8 linguri de radacina de cicoare (Cichorium intybus), 6 linguri de radacina si frunze de papadie (Taraxacum officinale), 6 linguri de parte aeriana de cicoare.
Mod de preparare: In 250 ml de apa, se fierbe 1 lingura de amestec timp de 3-4 minute, se lasa apoi sa se traga timp de 10 minute.
Administrare: Se beau 3 cani pe zi.
Ceai antialergic si desensibilizator
Ingrediente: 50 g (10 lingurite) parte aeriana de trei-frati-patati (Viola tricoloris herb.), 50 g (12 lingurite) flori de galbenele (Calendula officinalis), 50 g (16 lingurite) frunze si flori de paducel (Crataegus monogyna), 50 g fructe de catina alba (Hippophaë rhamnoides).
Mod de preparare: Infuzie dintr-o lingurita de amestec la 200 ml de apa, se lasa sa se traga 10-15 minute şi se strecoara.
Administrare: Se iau 3-4 linguri de ceai pe zi. Este bine ca la fiecare lingura sa se ia si un comprimat de 200 mg vitamina C.
Ceai antialergic
Ingrediente: 50 g parte aeriana de trei-frati-patati (Viola tricoloris herb.), 10 g (2 lingurite) flori de coada-soricelului (Achillea millefolium), 5 g (1 lingurita) flori de lavanda (Lavandula angustifolia), 20 g (4 lingurite) parte aeriana de talpa-gastii (Leonorus cardiaca), 15 g (3 lingurite) de radacina de brusture (Arctium lappa).
Mod de preparare: Infuzie dintr-o lingurita de amestec la o cana de apă (250 ml).
Administrare: Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, timp de o luna.
Ceai adjuvant pentru cura de slabire
Ingrediente: 30 g (30 lingurite) de matase de porumb (Zea mays), 30 g (4 lingurite) de coaja de crusin (Rhamnus frangula), 22 g (7 lingurite) de frunze de mesteacan (Betula alba), 22 g (3 lingurite) de fructe de ienupar (Juniperus communis), 15 g (15 lingurite) de teci uscate de fasole (Phaseolus vulgaris), 15 g (1 lingurita) fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), 15 g (1 lingurita) de fructe de coriandru (Coraindrum sativum).
Mod de preparare: O lingurita de amestec se fierbe timp de 5 minute in 250 ml de apa, se lasa sa se traga 10-15 minute, apoi se strecoara.
Ceai laxativ (purgativ)
Ingrediente: 75 g (10 lingurite) de coaja de crusin (Rhamnus frangula), 15 g (5 lingurite) de frunze de roinita (Melissa officinalis), 60 g (12 lingurite) parte aeriana de volbura (Convulvulus arvensis), 15 g (3 lingurite) de radacina de lemn dulce (Glycyrhizia glabra).
Mod de preparare: O lingurita de amestec se fierbe timp de 5 minute in 250 ml de apa, se lasa sa se traga 10-15 minute, apoi se strecoara.
Administrare: Se bea cate o cana de ceai seara si dimineata, in cazul constipatiei cronice.
Ceai depurativ (pentru detoxificarea organismului)
Ingrediente: 15 g (4 lingurite) de flori de porumbar (Prunus spinosa), 10 g (2 lingurite) de flori de soc (Sambucus nigra), 20 g (6 lingurite) de frunze de mesteacan (Betula alba), 15 g (5 lingurite) de frunze de nuc (Junglas regia), 20 g (6 lingurite) de frunze de dud (Morus alba), 20 g (6 lingurite) de frunze de urzica vie (Urtica dioica).
Mod de preparare: Infuzie (sau decoct de 5 minute) dintr-o lingurita de amestec la 250 ml de apa.
Administrare: Se beau 1-2 cani dimineata, la micul dejun, in cure de 2-3 luni.
Ceai adjuvant contra obezitatii
Ingrediente: 40 g de frunze (6 lingurite) si radacina (4 lingurite) de papadie (Taraxacum officinale), 10 g (10 lingurite) de matase de porumb (Zea mays), 10 g (3 lingurite) de frunze de mesteacan (Betula alba), 15 g (5 lingurite) de flori de soc (Sambucus nigra), 10 g (2 lingurite) parte aeriana de volbura (Convulvulus arvensis), 15 g (2 lingurite) de coaja de Crusin (Rahmnus frangula).
Mod de preparare: O lingurita de amestec se fierbe 5 minute in 250 ml de apa, se lasa in repaus, acoperit, timp de 10-15 minute, apoi se strecoara.
Administrare: Se bea o cana dimineata, pe stomacul gol, si inca 2 cani dupa mesele principale. Cura dureaza o luna.
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.
https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/9482-remedii-de-la-cititori-infuzii-din-plante-medicinale
Ceai pentru ficat, splina, vezica biliara si pancreas
Ingrediente: 8 linguri de radacina de cicoare (Cichorium intybus), 6 linguri de radacina si frunze de papadie (Taraxacum officinale), 6 linguri de parte aeriana de cicoare.
Mod de preparare: In 250 ml de apa, se fierbe 1 lingura de amestec timp de 3-4 minute, se lasa apoi sa se traga timp de 10 minute.
Administrare: Se beau 3 cani pe zi.
Ceai antialergic si desensibilizator
Ingrediente: 50 g (10 lingurite) parte aeriana de trei-frati-patati (Viola tricoloris herb.), 50 g (12 lingurite) flori de galbenele (Calendula officinalis), 50 g (16 lingurite) frunze si flori de paducel (Crataegus monogyna), 50 g fructe de catina alba (Hippophaë rhamnoides).
Mod de preparare: Infuzie dintr-o lingurita de amestec la 200 ml de apa, se lasa sa se traga 10-15 minute şi se strecoara.
Administrare: Se iau 3-4 linguri de ceai pe zi. Este bine ca la fiecare lingura sa se ia si un comprimat de 200 mg vitamina C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.