miercuri, 22 februarie 2023

Despre Maica Domnului – Iubire şi Milostivire de Mamă:


 “Nu aş vrea să fiu înger ca să vorbesc despre Maica Domnului. Vreau să vorbesc ca om slab, să pot simţi cu adevărat dragostea şi mila Maicii Domnului”. Părintele Arsenie Papacioc spunea despre Maica Domnului că ea se simte cel mai bine printre oamenii necăjiţi, slabi şi neajutoraţi în orice fel, şi nu printre cetele de îngeri, heruvimi şi serafimi care o premăresc neîncetat în slava cerească.

- Despre Maica Domnului mama tuturor crestinilor:

Maica Domnului jertfeşte mereu, suferă neîncetat şi se luptă chiar şi cu dragostea divină apărând pe neputincioşii care o cer în ajutor. Căci ea iubeşte peste închipuire de mult şi fără alegere şi pe cei ce sunt răi, şi chiar pe cei nepăsători. Nici un păcătos, oricât de mare ar fi, să nu se piardă, să nu deznădăjduiască, pentru că Maica Domnului îl apără. O fericită încredere, o scăpare sigură.

Ea se arată cu inima largă şi iubitoare chiar şi faţă de aceia care, fie din nepăsare, sau din nerecunoştinţă, aleargă rar la dânsa. Dar cu cât mai generoasă nu va fi ea cu aceia care neîncetat îi cerşesc ajutorul. Aceştia nu numai că sunt iubiţi mult, ci chiar sunt slujiţi de ea.

Aş vrea să am toate inimile sfinţilor şi ale îngerilor pentru a iubi pe Maica Domnului. Şi oricât ar iubi-o cu toată puterea lor, îngerii cerului şi ai pământului, cu toată sfinţenia lor, nu vor ajunge să o iubească atât cât îi iubeşte ea.

- Maica Domnului – Mama tuturor creştinilor:

Maica Domnului ne răpeşte inimile în inima ei, şi le adună acolo ca pe nişte odoare de mult preţ. Le îngrijeşte şi le hrăneşte cu dragostea ei nemărginită. Maica Domnului ne iubeşte atât de mult şi irevocabil, pentru că ea vede în noi preţul morţii Fiului ei. Ea ne doreşte şi ne dăruieşte lucruri mai mari decât ne dorim noi înşine.

Un păcătos i-a spus odată Maicii Domnului rugându-i-se acesteia:
„Arată-te că-mi eşti mamă!”, iar ea i-a răspuns: „Arată-te şi tu că-mi eşti fiu”. Pentru că prin păcatele noastre supărăm pe Maica Domnului.

Maica lui Dumnezeu este Maica noastră, a tuturor. Cu câtă siguranţă trebuie aşadar să nădăjduim, dacă mântuirea noastră atârnă de voinţa unui Frate atât de bun, cum este Mântuitorul Iisus Hristos, şi de a unei Mame atât de îndurătoare.

- Ajutorul Maicii Domnului:

Singurele cuvinte ale Maicii Domnului din Evanghelie sunt cele de la nunta din Cana Galileii, când îi cere Mântuitorului să îi ajute pe nuntaşi cu vinul. Este momentul când ea îşi descoperă harul rugăciunii şi puterea de a-i cere Fiului ei să împlinească o cerere pentru cei neajutoraţi.

Aşa le-a spus atunci celor prezenţi acolo: „Să faceţi orice vă va zice El”. Iisus le-a poruncit atunci să umple vasele cu apă şi să scoată. Şi făcând ei întocmai, în loc de apă, au scos vin. Astfel şi noi, ascultând poruncile Lui, izvoare de minuni mai mari decât acestea se vor revărsa în viaţa noastră.

Maica Domnului este scară spre cer, este uşa milostivirii şi Însăşi cea care prin mila şi rugăciunile ei, ne deschide nouă porţile Raiului în vremea ieşirii sufletelor noastre. De aceea rugăciunile către Maica Domnului îi ajută pe cei care sunt pe patul de moarte, fiindu-le lumină care le desluşeşte întunericul, şi mâna caldă care ne arată calea"...

Pr. Arsenie Papacioc ✝️2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor