vineri, 7 iulie 2023

Taci dacă


 1. Taci dacă n-ai de spus ceva valoros!
2. Taci atunci când ai vorbit destul!
3. Taci pâna iți vine rândul să vorbești!
4. Taci atunci când ești provocat!
5. Taci atunci când ești nervos și iritat!
6. Taci când intri în biserică pentru ca DUMNEZEU să-ți poată vorbi!
7. Taci când pleci de la biserică pentru ca DUHUL SFINT să-ți poată imprima în minte îndemnurile bune pe care le auzi!
8. Taci când ești ispitit să vorbești!
9. Taci când ești ispitit să critici!
10. Taci cât să ai timp să gândești înainte de a vorbi!

 Sfinte ingere, pazitorul meu, acopera-ma cu aripile bunatatii tale si izgoneste de la mine toata lucrarea cea rea a diavolului si roaga pe Dumnezeu pentru mine, pacatosul.

 O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, ceea ce esti mai presus decat heruvimii si mai cinstita decat serafimii, Fecioara de Dumnezeu aleasa, bucuria tuturor celor necajiti; da-ne mangaiere si noua celor ce suntem in necazuri ca afara de tine alta scapare si ajutor nu avem. Tu singura esti mijlocitoarea bucuriei noastre si ca Maica lui Dumnezeu si Maica milostivirii, stand inaintea prestolului Preasfintei Treimi, poti sa ne ajuti noua. Ca nimeni din cei ce se roaga tie cu credinta nu este rusinat.
Auzi-ne si acum in ziua necazului nostru pe noi cei ce cadem inaintea icoanei tale si cu lacrimi ne rugam tie. Alunga de la noi toate necazurile si nevoile ce vin asupra noastra, intru aceasta vremelnica viata si prin atotputernica ta mijlocire nu ne lipsi pe noi nici de vesnica si nesfarsita bucurie intru imparatia Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin.

 O, Maica lui Dumnezeu! Cu mijlocirea ta, apleaca prea sfanta faţă a Fiului tau prea iubit si Mantuitorului nostru spre noi. Fa-L, cu rugaciunile tale, milostiv spre noi, pacatosii! Arata-ti mila ta celor ce te cunosc pe tine! Harul tau s-a revarsat peste tot pamantul! Stapanirea si puterea se afla in bratul tau.Taria si intarirea in dreapta ta. Binecuvantata este lauda ta in ceruri, binecuvantata este maretia ta si pe pamant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor