vineri, 7 iulie 2023

Tare!


Parchează Rolls-ul enorm în fața băncii, în centrul Londrei. Intră și se întîlnește cu bancherul care-l aștepta : ”Voi merge într-o călătorie de afaceri de două săptămîni în Europa și aș avea nevoie rapid de un împrumut personal de 5000 de euro.” Bancherul verifică și spune: ”Sigur. Ce garanții?” ”Rolls-ul meu”, și îi oferă actele de proprietate și cheile mașinii. Bancherul verifică din nou. Totul e în regulă. Fac actele, bancherul îi dă 5000 de euro și omul nostru părăsește banca. Un funcționar se urcă în Rolls, parchează limuzina în garajul privat al băncii, în vreme ce toată lumea în bancă rîde de el: ”Ce idiot! Să pui un Rolls garanție pentru 5000 de euro!!!”.
Peste două săptămîni, omul revine din Europa. De la aeroport vine direct la bancă, plătește cei 5000 de euro plus dobînda de 15 lire și 70 de pence, ia cheile, actele mașinii și se îndreaptă spre ieșire. Bancherul, un pic nedumerit, îl întreabă: ”Totuși, nu cumva ați riscat cam mult să ne lăsați Rolls-ul de 300.000 de lire garanție pentru un împrumut de 5000 de euro?” ”Deloc, zice omul nostru. Îmi convine de minune. Gîndiți-vă, unde mai puteam parca Rolls-ul meu, în condiții de maximă securitate, în centrul Londrei, vreme de două săptămîni, pentru 15 lire și 70 de pence?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor