duminică, 24 septembrie 2023

În primul rând te doare, apoi te schimbă. Lectie de invatat!

 „Cel ce are două haine să dea celui ce nu are și cel ce are bucate să facă asemenea”.
De multe ori ne plângeam că nu putem umple acel gol interior care roade ca un vierme al conștiinței sufletul. Dar iată sfaturile Sf. Ioan Botezătorul ne stau înainte și astăzi, a cărui zămislire o prăznuim, de mai bine de 2000 de ani, la fel de vii și actuale.
Milostenia este actul prin care ne golim de sine și umplem acel gol cu dragostea față de ceilalți, dar această dragoste nu ar umple inima noastră, dacă Harul lui Dumnezeu nu ar trimite-o. Așadar, să fim milostivi, ca să câștigăm Harul lui Dumnezeu. (Luca 3:9)
 
Vameșilor, funcționarilor publici și celor ce pun taxe:
„Nu faceți nimic mai mult peste ce vă este rânduit” (Lc. 3:13). Cu alte cuvinte: nu faceți abuz în serviciu! Nu puneți taxe suplimentare! Nu luați mită! Nu nedreptățiți pe nimeni! Și Harul lui Dumnezeu ne va acoperi!
 
Ostașilor, judecătorilor și oamenilor legii
„Nu asupriți pe nimeni, nici să învinuiți pe nedrept, și să fiți mulțumiți cu solda voastră” (Lc. 3: 14). Să ne silim să fim permanent oameni ai dreptății care nu cu bocancii autorității cârmuim pe cei aflați în subordinea noastră, ci cu puterea milei și a dragostei, care aduc pacea și buna cârmuire.
 
Aceste câteva sfaturi simple dar pline de înțelepciune ale Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, ne pot aduce bucuria viețuirii atât aici pe pământ, cât și dincolo, în Împărăția cerurilor, unde cu toții suntem chemați.
Să avem rugăciunile Sfântului Ioan care se roagă și mijlocește pentru mântuirea sufletelor noastre!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor