duminică, 14 iulie 2024

Strategia Mea de Sanatate – Plante medicinale utile in detoxifiere, recomandate de Farmanat Poieni. Cura de detoxifiere cu ceai detox-dermo-alergoplant, tinctura de leurda si tinctura de soc

 

Cecilia Caragea: Puneți degetele în spatele urechilor, în spatele lobilor urechilor și masați acolo unde simțiți niște adâncituri, niște gropițe. Este un exercițiu foarte bun mai ales pentru cei care se confruntă cu hipotiroidia. Acest exercițiu este recomandat pentru susținerea activității tiroidei, pentru echilibrarea hormonală, pentru accelerarea metabolismului. Așadar, este un exercițiu bun dacă vrem să slăbim.

Dar, dacă vrem să slăbim, așa cum știm, înainte de toate, ar fi bine să facem o cură de detoxifiere. Și, pentru aceasta, trebuie să ne echilibrăm, trebuie să ne regăsim tonusul, înainte de toate. Și medicina tradițională orientală ne recomandă, tot așa, să masăm niște puncte, niște puncte care se găsesc pe linia mediană a feței. Mai exact, este vorba de punctul central de deasupra frunții, chiar la linia părului, apoi este vorba de punctul din mijlocul frunții, apoi punctul dintre sprâncene, apoi punctul de la mijlocul nasului, punctul de sub nas și punctul de pe bărbie, din mijlocul bărbiei. Dacă ne echilibrăm toate aceste puncte dimineața, seara și în cursul zilei, atunci când simțim că nu avem un tonus foarte bun, acest lucru ne va ajuta să ne echilibrăm, să ne regăsim tonusul. Și ne va ajuta în cura de detoxifiere, pentru care, așa cum știți, trebuie să alegem și plante medicinale, plante medicinale cu un efect detoxifiant.

Și, așa cum știți, noi, în România, avem plante medicinale de excepție. Și, din acest punct de vedere, putem să spunem că suntem foarte bogați. Și să nu uităm varietatea, diversitatea plantelor medicinale din Munții Apuseni. În localitatea Poienii de Jos din județul Bihor există oameni experimentați, care culeg plante medicinale din Munții Apuseni și le combină după o serie de rețete străvechi. Este vorba de compania Farmanat Poieni, un nume extrem de sugestiv pentru farmacia naturii, pe care nu avem voie s-o uităm, nu-i așa?

Compania Farmanat Poieni produce ceaiuri, tincturi, diferite alifii, creme, unguente, diferite remedii naturale din plante medicinale utilizate în mod tradițional în zona Munților Apuseni. Bineînțeles, ne propune și un pachet pentru detoxifiere. Dar nu numai pentru detoxifiere! Este vorba de un ceai special, de o tinctură de leurdă și de o tinctură de soc. Este un pachet care nu este doar pentru detoxifiere. Este recomandat și în caz de alergii, și în caz de afecțiuni dermatologice. Dar, ca să revenim puțin la acest pachet de detoxifiere, pentru că presupun că majoritatea dintre noi suntem tentați să facem o cură de detoxifiere, mai ales vara. Despre ce este vorba? Acest ceai special conține 15 plante. Conține rostopască, echinacea, gălbenele, trei-frați-pătați, coada-calului, coada-șoricelului, brusture și câte și mai câte. Și, după cum spuneam, acest ceai se bea zilnic timp de două luni. Așa este recomandarea celor de la Farmanat Poieni pentru această cură de detoxifiere cu plante medicinale culese din Munții Apuseni și prelucrate manual. Este vorba de un ceai care se bea de trei ori pe zi, câte o cană dimineața, la prânz și seara. Și este vorba, după cum spuneam, de două tincturi, de o tinctură de leurdă și de o tinctură de soc.

De leurdă probabil ați auzit. Primăvara, folosim leurdă în bucătărie. Dar această tinctură de leurdă este recomandată în curele de detoxifiere. Haideți să vedem de ce! Leurda se mai numește Allium ursinum, adică usturoiul ursului, pentru că ursul, primăvara, când iese din hibernare, caută leurdă. Știți: animalele caută, din când în când, anumite plante de care au nevoie ca să-și mențină sănătatea. Și acest lucru pe noi ne miră foarte tare. Cum de știu ele să caute anumite plante? Cum de știu că anumite plante le ajută? Nu avem cum să negăm evidența, chiar dacă nu avem explicațiile pe care le dorim. Așadar, leurda, Allium ursinum, usturoiul ursului, s-a constatat că ne este indicată și nouă. Este indicată pentru sănătatea inimii, pentru sănătatea vaselor de sânge. Se consideră că ar subția sângele, sunt anumite cercetări în derulare în acest sens. Dar leurda ne ajută sistemul imunitar, ne ajută sistemul digestiv și ne ajută și atunci când avem diferite afecțiuni ale căilor respiratorii, când ne confruntăm cu răceli, cu gripe și așa mai departe. Are un efect antiseptic, antimicotic, dar are și un efect detoxifiant, depurativ. În această cură de detoxifiere, tinctura de leurdă se recomandă a fi folosită astfel: câte 30 de picături dimineața, la prânz și seara, pe care le diluăm în apă sau în ceai. Putem să le diluăm chiar în acest ceai pe care compania Farmanat Poieni îl propune pentru o cură de detoxifiere.

Și apoi este vorba de tinctura de soc, care cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare, pentru că noi suntem îndrăgostiți de soc, aș putea să spun! Preferăm socata, siropurile de soc și așa mai departe. Unii dintre noi folosim socul chiar și în bucătărie. Și, bineînțeles, nu putem să uităm beneficiile tincturii de soc. Așa cum știm, are un puternic efect sudorific, ne ajută să transpirăm și, în acest fel, să eliminăm din toxine. Are un puternic efect diuretic, altfel spus, ne ajută atunci când ne confruntăm cu retenție de apă, ne ajută să eliminăm apa în exces și, în acest fel, bineînțeles, ne ajută și să ne detoxifiem. Are și un puternic efect laxativ, are un efect depurativ și antiinflamator și, tocmai de aceea, este indicată chiar și celor care se confruntă cu dureri reumatismale, cu dureri articulare. Mai mult, este indicată și celor care suferă de gută, pentru că ajută la eliminarea acidului uric care se acumulează în articulații. Așa cum știți, guta asta înseamnă: acumularea acidului uric în articulații, ceea ce face ca articulațiile să devină extrem de dureroase. Și se pare că tinctura de soc are și un efect antitumoral. Și există cercetări în derulare care și-au propus să analizeze, să studieze acest efect antitumoral. Și apoi socul, așa cum știm, ne ajută la arderea grăsimilor, ajută la menținerea greutății. Și tocmai de aceea tinctura de soc a fost inclusă de Farmanat Poieni în acest pachet pentru detoxifiere. Cum se utilizează tinctura de soc în această cură de detoxifiere? Exact ca tinctura de leurdă: câte 30 de picături dimineața, la prânz și seara, diluate în apă sau în ceai. Pot să fie diluate chiar în acest ceai de la Farmanat Poieni, un ceai gândit special pentru detoxifiere, ceai care ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și prin urină. Un ceai care are un efect antibacterian, antimicotic, antiseptic și antiinflamator și care, în plus, ne susține și sistemul imunitar.

Așadar, eu vă invit să descoperiți acest pachet de detoxifiere, dar, după cum spuneam, nu doar pentru detoxifiere! Este un pachet care este recomandat și celor care se confruntă cu alergii și cu diferite afecțiuni dermatologice. Și celor care se confruntă cu acnee, apropo! Așadar, descoperiți acest pachet! Este vorba de produse 100% românești, făcute cu drag din plante medicinale din Munții Apuseni. Luați-vă momentul vostru de răgaz, să savurați o cană cu ceai, o cană cu sănătate! Și, bineînțeles, vă invit să descoperiți și celelalte produse ale companiei Farmanat Poieni! Pentru că nu cred că trebuie să uităm de farmacia naturii!

Mai multe despre produsele Farmanat Poieni, inclusiv despre produsele din pachetul pentru detoxifiere, pe www.farmanatpoieni.ro.

https://accmediachannel.ro/emisiuni/strategia-mea-de-sanatate-plante-medicinale-utile-in-detoxifiere-recomandate-de-farmanat-poieni-cura-de-detoxifiere-cu-ceai-detox-dermo-alergoplant-tinctura-de-leurda-si-tinctura-de-soc/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor