marți, 24 septembrie 2024

Deja mintea ta s-a liniștit, nivelul de cortizol din sânge a scăzut, sistemul nervos se liniștește, iar corpul tău începe sa se relaxeze.


 Adesea senzația de epuizare și gol interior sunt semn că trăim de mult prea mult timp în exteriorul nostru, cu atenția în afara noastră, într-o stare de hipervigilență, care epuizează sistemul nervos și corpul, și ne golește de energie.

Ultima mea specializare internațională - TRE (Eliberarea Traumelor și emoțiilor stresoare din corp), vine să explice încă o dată ceea ce psihosomatica, dar și practicile de feminitate m-au învățat de-a lungul timpului: acolo unde îți e atenția, acolo îți e energia! Dacă atenția ta este îndreptată spre frici și spre potențialele pericole din exterior (reale sau imaginare), de tipul critici, situații conflictuale, situații de abandon, incapacitatea de a spune nu, "not good enough", "not smart enough", "not beautiful enough" ("insuficient de bună, frumoasa, deșteaptă") etc, etc...acolo ți se va scurge și energia. Iar corpul tău va încremeni într-o stare de hipervigilență, și nu va avea șansa să se relaxeze și să se mai regenereze. Iar de aici probleme, o sumedenie!... Ca atunci când ai uita piciorul apăsat pe pedala de accelerație la mașină...

🌀Ce e de făcut?
Revino cu blândețe in interiorul tău. Relaxează-ți umerii, așează o palmă pe pântece și o palmă pe inimă, închide ochii și respiră. Măcar 10-15 respirații prelungi, cu atenția la aerul care îți intră pe nări și te oxigenează și la pântecele care urcă și coboară. :)
.....Deja mintea ta s-a liniștit, nivelul de cortizol din sânge a scăzut, sistemul nervos se liniștește, iar corpul tău începe sa se relaxeze.

🍁Și apoi mai respiră adânc de câteva ori și amintește-ți de roadele pe care le culegi azi de Echinocțiul de toamnă. Pentru ce ești recunoscătoare? Ce roade au apărut din primăvară și până acum?
Notează-ți și celebrează-le! Celebrează-te pe tine și celebrează Viața! 🌞

Echinocțiu plin de bucurie și roade îmbelșugate! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor