marți, 24 septembrie 2024

Un partener de cuplu inteligent este cel care nu te face pe tine în mod voit să te simţi sub nivelul lui, ci te ajută şi stimulează să ajungi la nivelul lui, prin munca, implicarea şi efortul lui în tot ceea ce faceţi împreună.

 


Există un mit conform căruia bărbaților nu le plac femeile inteligente. De ce este un mit? Pentru că, dacă tot ne plac generalizările, ar trebui punctat următorul aspect: bărbaților nu le plac femeile care fac pe inteligentele și îi fac pe ei să se simtă marginalizați, umiliţi, alungați din relație. Da, unui bărbat abuziv, o femeie inteligentă i se va părea o mare problemă; o va prefera pe una mai puțin intuitivă, tenace sau profundă, pentru ca abuzul să poată fi exercitat fără ca victima să obiecteze. Însă, dacă nu vorbim de cazurile care implică abuz, unui bărbat îi place compania unei femei inteligente, cu care poate comunica, trăi și construi ceva în viață.

Ce înseamnă, mai exact, pentru un bărbat, o femeie inteligentă? O femeie care are o viziune de viață, valori personale, puterea de a lucra cu neputințele ei și capacitatea de a fi sinceră cu partenerul ei. Ce nu înseamnă, pentru un bărbat, o femeie inteligentă? O femeie care îl pune la punct, îl critică mereu, îl face să se simtă mai prejos decât este ea și îl pedepsește pentru tot ceea ce ea nu este capabilă să facă în relație. Nivelul de inteligență al partenerului de cuplu îl alegem nu în funcție de cine este celălalt, ci în funcție de cine suntem noi: alegem întotdeauna să intrăm, respectiv să rămânem, în relații care reprezintă etapa de evoluție emoțională și mentală în care ne aflăm.

O femeie inteligentă emoțional va ști de la bun început cum să comunice cu partenerul ei, fără să îl facă să se simtă mai prejos de ea, indiferent de realizările, împlinirile și calitățile ei. Da, o femeie inteligentă nu va putea vindeca un orgoliu masculin fragil, care se simte amenințat de energia feminină aflată în deplin proces creativ. Dar, mitul conform căruia bărbații vor doar femei naive sau lipsite de viziune se aplică doar în cazul bărbaților care sunt într-o stare de durere emoțională accentuată, nu au cunoaștere de sine și nu vor o parteneră de drum cu care să construiască ceva. În clipa în care un bărbat place cu adevărat o femeie, dincolo de aspectul fizic sau plăcerea de moment, va căuta inteligență emoțională, conexiune, compatibilitate, în acea femeie. Își va dori să construiască împreună cu ea un spațiu emoțional în care amândoi pot crește, pot face un schimb benefic de emoție și energie și își pot întemeia o familie. Un bărbat matur emoțional va căuta, dincolo de atracție fizică, o femeie care poate să îl susţină, să creadă în el, să aducă stabilitate şi bucurie vieții lui.
 O femeie care ştie cine este, care are o viață construită de ea, care are empatie, compasiune şi blândețe va fi atrăgătoare fără vreun efort special, pentru că acel bărbat se poate vedea trăind cu ea, construind ceea ce el de unul singur nu ar putea face. Un bărbat va avea mult mai mult interes față de o femeie care are simţul umorului, este spontană, este implicată în activități care aduc împlinire pentru ea şi ceilalţi, decât de o femeie pasivă, dezinteresată de tot, care poate este frumoasă fizic, dar nu are în interiorul ei nicio trăire, emoție, stare, ci doar aşteaptă să fie aleasă de un bărbat care să o valideze constant pentru atributele ei fizice.
Multe femei care au fost dezamăgite de foste relații toxice îi pedepsesc pe actualii parteneri, aceştia devin frustrați, relaţia este distrusă, deşi, sunt sentimente de ambele părţi. Un partener de cuplu inteligent este cel care nu te face pe tine în mod voit să te simţi sub nivelul lui, ci te ajută şi stimulează să ajungi la nivelul lui, prin munca, implicarea şi efortul lui în tot ceea ce faceţi împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor