Delicioasa alvita de casa este un desert cu o veche traditie, un produs asociat cu momentele de sarbatoare si care se prepara, de regula, de Lasata Secului. Gustarea dulce, iubita de toata lumea, se poate prepara in foi de aluat sau de napolitana pentru cine doreste o varianta mai rapida.
Ingrediente: 400 g zahar; 300 g miere; 5 albusuri; 1 lingura zeama de lamaie; 300 g nuci; 2 blaturi de napolitana; 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare: Miezul de nuca se pune intr-o tava incinsa cat sa se coloreze putin si sa-i cada cojile. Se bat albusurile spuma. Se pune mierea la foc mic pana incepe sa clocoteasca, se adauga zaharul si sucul de lamaie deodata. Se asaza vasul pe marginea focului si se amesteca bine cu un tel inca 10 minute pana se intareste.
Se toarna acest amestec fierbinte peste spuma de albusuri si se amesteca cu acelasi tel la fel de puternic, la foc potrivit, inca 15 minute. Se ia oala de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nucile si se amesteca incet. Se pune acest amestec intre doua foi de napolitana si se asaza deasupra o greutate, ca sa se lipeasca.
Alvita de casa se taie bucati dupa ce s-a intarit, dar este inca putin calda.
Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei.
Mod de preparare: Miezul de nuca se pune intr-o tava incinsa cat sa se coloreze putin si sa-i cada cojile. Se bat albusurile spuma. Se pune mierea la foc mic pana incepe sa clocoteasca, se adauga zaharul si sucul de lamaie deodata. Se asaza vasul pe marginea focului si se amesteca bine cu un tel inca 10 minute pana se intareste.
Se toarna acest amestec fierbinte peste spuma de albusuri si se amesteca cu acelasi tel la fel de puternic, la foc potrivit, inca 15 minute. Se ia oala de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nucile si se amesteca incet. Se pune acest amestec intre doua foi de napolitana si se asaza deasupra o greutate, ca sa se lipeasca.
Alvita de casa se taie bucati dupa ce s-a intarit, dar este inca putin calda.
Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei.
https://www.daciccool.ro/stil-de-viata/arta-culinara/9397-alvita-de-casa-cu-miere
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.