miercuri, 23 martie 2022

 

"Chemați-mă și voi veni" - ne spune Maica Domnului, și voi fi vouă Apărătoare și Ocrotitoare în toate bolile, necazurile și ispitele ce vă vor copleși!"
Vineri, pe 25 martie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Praznicul Bunei Vestiri. Se dă dezlegare la pește, ulei și vin. Este o zi de mare bucurie, pentru că atunci s-a primit Vestea cea Bună a Mântuirii întregului neam omenesc din robia păcatului și a morții.
Însă Acatistul Bunei Vestiri, iubiții mei, trebuie citit în această săptămână în fiecare zi, căci acesta are o uriașă însemnătate pentru mântuirea noastră, atunci când îl citim cu evlavie sfântă și luare aminte.
Ne dăruiește ajutor grabnic în strădania și în nevoința noastră duhovnicească, pe care o facem zi de zi ca să ne biruim patimile, egoismul și slăbiciunile, ca să biruim răul, păcatul din noi și din afară, și pe diavolul.
Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este liman de mântuire pentru toți. Dar este și ajutătoare în această viață celor ce o cinstesc și i se roagă Ei neîncetat. Către Ea ridicăm mâinile și ochii noștri atunci când suntem în necazuri, în grele suferințe, boli și încercări. Și nu există lacrimă, durere sau dorire creștinească spre care Maica Domnului să nu caute cu duioșia ei de mamă.
Rugăciunea către Maica Domnului trebuie să ne fie o îndatorire zilnică. Nimeni nu ne ocrotește mai mult în decursul vieții noastre, dar și după plecarea din această lume decât Maica Domnului. Ea este prima și cea mai importantă Ajutătoare și Ocrotitoare a creștinilor după Dumnezeu.
Rugăciunea către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu din Acatistul Bunei Vestiri alină sufletul întristat și obosit, și ajută în momente grele de încercare.
De altfel, Maica Domnului, Ea însăși ne îndeamnă și ne spune mereu:
-„Cheamă-mă!”
-„Chemați-mă!”
-„Chemați numele meu și eu vă voi ajuta întotdeauna în orice nevoi!"
-"Chemați-mă cu:
«Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ajută-mă și mă mântuiește!».
"Și eu voi veni negreșit!" - ne făgăduiește ea,
„și vă voi ajuta în toate nevoile, în toate ispitele vieții voastre, în toate necazurile, mâhnirile și întristările voastre, numai chemați-mă! "
Voi fi totdeauna lângă voi. Iar la ieșirea sufletului vostru vă voi fi mijlocitoare și vă voi păzi de demonii aceia nemilostivi.
Încă și la a Doua Venire a Fiului meu și Judecătorului tuturor și atunci voi fi nelipsită de lângă voi”...
Cu dragostea ei de maică și mijlocirea ei fierbinte pentru neamul omenesc, oprește mânia lui Dumnezeu cea cu dreptate pornită asupra noastră, și ni se face Scară către Împărăția Fiului Ei Preaiubit!
PREASFÂNTĂ NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU, MILUIEȘTE-NE PE NOI !!!
"BUCURĂ-TE, MARIE, CEA PLINĂ DE HAR, DOMNUL ESTE CU TINE !"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor