joi, 12 mai 2022

"Cei "10 hoți de energie"!

 

Energia noastră vitală este mina de aur pentru suflet. Ea trebuie conservată, regenerată, folosită in mod constructiv deoarece nu este inepuizabilă. Putem să oferim această energie pentru a face bine, dar nu trebuie sa lăsăm lucrurile și oamenii toxici să ne privezebde ea, să o consume ei în locul nostru.
1. Renunță la oamenii care vin la tine doar pentru a se plânge, pentru a-și spune nemulțumirile, poveștile, dezastrele lor, fricile și opiniile lor de judecată despre ceilalți. Nu permite să devi coșul de gunoi in care ceilalți iși aruncă toate negativitățile pentru ca mintea ta le va absorbi.
2. Renunță la sarcinile care nu îți fac plactere și petrece mai mult timp făcând ceea ce îți place.
3. Ține-ți promisiunile. Dacă nu ai reușit să le îndeplinești, întreabă-te de ce, de ce opui rezistență Ai întotdeauna dreptul să te răzgândești, să îți ceri scuze, să te revanșezi, să renegociezi sau să oferi o altă alternativă la promisiunea încălcată. Ai însă grijă ca aceasta să nu devină un obicei. Cea mai ușoară modalitate de a evita să faceți ceva ce nu vă doriți este să spuneți 'NU' de la început.
4. Plătește-ți datoriile la timp. În același timp încearcă să recuperezi banii de la cel care ți-i datorează sau alege sa renunți la ei, dacă acest lucru este imposibil.
5. Oferă-ți permisiunea de a te odihni dacă te afli într-un moment în care ai nevoie de odihnă și oferă-ți permisiunea de a actiona dacă este momentul oportun.
6. Aruncă, strânge și organizează, nimic nu îți va fura mai multă energie decât un loc dezordonat și plin de lucruri din trecut de care nu mai ai nevoie și care nu îți mai sunt de niciun folos.
7. Acordă prioritate sănătății tale. Acceptă că uneori corpul tău nu poate funcționa la capacitatea maximă. Ia-ți pauze în acel moment.
8. Confruntă situațiile toxice pe care le tolerezi în prezent, ajută un prieten sau un membru al familiei, și ia măsurile necesare pentru a nu mai tolera acțiunile toxice ale partenerului / prietetenilor.
9. Acceptă. Acest lucru nu înseamnă să renunți, însă nimic nu te face să pierzi mai multă energie decât să te împotrivești și să lupți impotriva unei situații pe care nu ai cum să o schimbi.
10. Iartă. Lasă în urma orice situație care îți crează durere, întotdeauna poți alege ca durerea respectivă să devină doar o amintire." Dalai Lama

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor