miercuri, 22 martie 2023

Iisus Hristos a murit pentru noi!


 La vârsta de 33 ani, Iisus a fost condamnat la moarte.

La momentul acela, Răstignirea, era cea mai “rea" moarte.
Doar cei mai răi criminali erau condamnați să fie răstigniți. Cu toate acestea, a fost și mai groaznic pentru Iisus, spre deosebire de alți criminali condamnați la moarte prin răstignire, Iisus trebuia să fie pironit pe cruce de mâinile și picioarele Lui.

Fiecare piron: avea între 13 și 18 cm lungime.

Piroanele au fost bătute în încheietura mâinii, nu în palme, așa cum sunt reprezentate în mod obișnuit
Există un tendon la încheietura mâinii care se extinde până la umăr. Gărzile romane știau că, atunci când piroanele erau introduse în încheietura mâinii, tendonul se rupea, forțându-l pe Iisus să-și folosească spatele pentru a se susține, ca să poată respira.

Cele două picioare ale lui, au fost pironite împreună, așa a fost forțat să se sprijine de singurul piron care îi “lega” picioarele de cruce.
Iisus nu s-a putut sprijini doar cu picioarele lui din cauza durerii.
Așa că a fost obligat să alterneze între arcul spinării sale și picioare doar pentru a continua să respire, imaginează-ți lupta, durerea, suferința și curajul cu care a îndurat.

Iisus a îndurat acea realitate timp de peste 3 ore.

Da, mai mult de 3 ore!

Îți poți imagina acest tip de suferință? Cu câteva minute înainte de a muri, Iisus s-a oprit din sângerare, pur și simplu curgea apă din rănile sale.

Din imaginile comune vedem răni pe mâini și pe picioare, chiar și rana produsă de suliță, în lateral...
Dar ne dăm seama că rănile sale în realitate au fost făcute în tot corpul său, un ciocan i-a provocat cele mari răni prin încheietura mâinii, picioarele suprapuse de un piron mare bătut prin artere, apoi un soldat roman care i-a penetrat partea laterală cu o suliță! Dar înainte de piroane și suliță, Iisus a fost biciuit, iar loviturile bicului erau atât de severe încât au rupt carnea de pe corpul său, bătaia atât de oribilă la față încât i-a smuls și i s-a smuls barba de pe față.
Coroana de spini înfipată adânc în pielea capului său. Majoritatea bărbaților nu ar fi supraviețuit acestei torturi.

Nu mai avea sânge, ca să sângereze, doar apă curgea din rănile lui.
Corpul uman, adult, conține aproximativ 4.5 litri, (puțin peste un galon), de sânge.

Iisus a vărsat toți cei 4.5 litri din sângele său; avea trei piroane introduse în
membrele lui; o coroană de spini deasupra capului și, pe deasupra, un soldat roman îi înfige o suliță pe piept..

Toate acestea fără să menționez umilința pe care a suferit-o după ce și-a dus propria crucea aproape 2 km, în timp ce mulțimea îl scuipa în față și arunca cu pietre în el, (crucea avea aproape 30 kg greutate, doar partea cea mai înaltă, acolo unde erau mâinile lui ).

Iisus a trebuit să îndure această experiență, pentru a deschide porțile cerului, pentru a putea avea gratuit acces la Dumnezeu.
Pentru ca păcatele noastre să poată fi "spălate" și duse departe. Toate, fără excepție!
Nu ignora această situație, se apropie săptămana patimilor. Fi mai bun, mai umil, mai empatic... fi uman.

Iisus Hristos a murit pentru noi!

A murit pentru noi! E ușor să promovezi/postezi glume proaste sau poze, dar când vine vorba de Dumnezeu astfel de glume nu își au sensul și nici rostul. Este ca și cum ți-ai batjocori proprii părinți! Da, știu, uneori îți este rușine să apreciezi, să postezi despre Dumnezeu... pentru că îți pasă de ceea ce cred/spun ceilalți despre tine, dar Dumnezeu are planuri pentru tine, pentru fiecare dintre noi.

Dumnezeu să te binecuvânteze!

Și nu uita, El a spus: (Evanghelia după Matei/10/32 și 33): Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor