marți, 15 august 2023

,,Domnul va purta de grijă’’. Biruință să avem

 Nu te grăbi

Soarele nu răsare doar pentru câteva fire de iarbă și câteva flori, ci cuprinde întreg pământul.

Bunătatea lui Dumnezeu nu are câțiva privilegiați, ci este și pentru tine. Bunătatea lui Dumnezeu se revarsă în multe feluri. Poate că pășești cu greutate pe pământul acesta, dar încă pășești pe el deși ai fi putut fi sub el.

Blocați într-o zi grea, riscăm să pierdem din vedere viața, așa cum ne-a dăruit-o Dumnezeu.

Viața nu este doar ziua de astăzi sau doar problemele de astăzi, ci viața înseamnă toate ploile ce te-au udat, tot aerul pe care l-ai respirat, toată lumina ce te-a cuprins. Și pentru niciuna dintre ele nu ai plătit chirie.

În loc să refuzi viața, mai degrabă refuză să te lași blocat în a trăi. Amintește-ți de câte ori ai spus: imposibil. Privește astăzi la ceea ce numeai cândva imposibil și înțelege că la Dumnezeu toate sunt cu putință.

Astăzi ții în brațe copilul pe care l-ai numit imposibil.
Astăzi ești în casa care odinioară era cu neputință.
Astăzi ai familia care era cândva un vis fără de speranță.
Astăzi ai un serviciu unde mergi, un salariu pe care îl primești.
Astăzi ai hainele visate.
Astăzi ești în concediu pe care nu credeai că o să îl ai.

Dar mai presus de toate să nu uiți că deși ai fost condamnat la pierzare, Fiul lui Dumnezeu a plătit în locul tău ca să fii liber de păcate, să fii liber să trăiești nu ca un condamnat la moarte, ci ca un copil de Dumnezeu.

Poate că stai astăzi derutat, neputincios și îți spui: la ce bun? Ce pot schimba? Nu poți schimba nimic din ceea ce nu începi, dar dacă faci un pas, drumul spre biruință este mai aproape.

O să îmi spui: sunt atât de obosit. Te înțeleg. De aceea îți și scriu în această dimineață. Dacă ești obosit, atunci odihnește-te. Sper că prin aceste cuvinte să te mai așezi un pic în brațele Tatălui nostru. Odihnește-te, dar doar ca să te ridici și să continui să mergi înainte.

Poate ce vezi în jurul tău te întristează și îți aduce apăsare. Nu du arșița din afară înlăuntru tău, ci du ploaia de încredere dinlăuntru tău, afară, peste năduful zilei. Fă din Cuvântul Lui o ploaie binecuvântată pentru sufletul tău. Fă din rugăciunea ta un izvor de încredere în El.

Poate te întrebi: oare ce se va întâmpla? Ce destin îmi rezervă viața? Toate ce știu este că toate sunt în mâna lui Dumnezeu. Și mai știu că mâna aceea este străpunsă de dragul tău. Și mai știu că destinul tău nu depinde de alții, ci de decizia ta.

Nu te grăbi să numești viața într-un fel sau altul. Mulți au etichetat zilele ca fiind proaste. Mulți și-au numit viața ca fiind un eșec. Nu ești la capăt de viață, ci undeva prin ea. Așteaptă. Nu te grăbi să numești ziua de astăzi: dezastru, nenorocire, cumplit...!

Avraam a plecat cu inimă grea spre munte. Ziua aceea era cea în care fiul său iubit, Isaac, trebuia adus ca jertfă. Oare ce era în inima părintelui Avraam? Când a ajuns la munte, nu s-a grăbit să îl numească în vreun fel. A așteptat. A trăit momente extrem de grele. Dar a așteptat...!

Dumnezeu a intervenit.
A vorbit.
A izbăvit.
A binecuvântat.
A răsplătit.

După ce Dumnezeu a vorbit, atunci a deschis gura și Avraam: Geneza 22:14 – "Avraam a pus locului aceluia numele: „Domnul va purta de grijă”. De aceea se zice şi azi: „La muntele unde Domnul va purta de grijă”."

Nu te grăbi să numești situația cu care te confrunți.
Nu te grăbi să arunci vina pe altul.
Nu te grăbi să pui armele jos.
Nu te grăbi să te lași descurajat.
Nu te grăbi să crezi că Dumnezeu te-a uitat.

Muntele tău este acum doar un munte. Mai așteaptă și ai să vezi că privind în urmă, vei putea spune: muntele acela care era de neclintit a devenit muntele unde ,,Domnul va purta de grijă’’.

Biruință să avem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor