duminică, 13 august 2023

Ispitele?

 


Ispitele? Cât de mică este răbdarea, atât de mari ni se par ispitele. Și cu cât se obișnuiește omul să le rabde, cu atât se micșorează și trec fără prea multă osteneală. Iar cel ce le biruiește devine tare ca o stâncă. Răbdare, deci. Și ceea ce acum ți se pare greu de înfăptuit, după trecerea a mulți ani îți va fi ție ca ceva ce este al tău, fără să înțelegi când s-a întâmplat acest lucru. De aceea te sfătuiesc să lucrezi acum, la tinerețe, fără să întrebi „de ce?” și fără să-ți pierzi răbdarea și când vei ajunge la bătrânețe vei culege florile nepătimirii.

Cuviosul Iosif Isihastul
Un cuvânt pentru fiecare zi a anului din înțelepciunea Cuviosului Iosif Isihastul

 IUBIȚI SĂ FACEȚI ÎNCHINĂCIUNI ȘI METANII

Și spatele nu o să te doară! Și coastele tale vor fi la locul lor! Și presiunea va fi normală atunci! Și discurile tale vor fi la locul lor și nicio hernie nu te va chinui! Iar diavolul inspiră: mă voi înscrie la lupte (arte marziale) și voi ridica greutăți! Orice, numai închinăciuni și metanii să nu faci. Dar când faci închinăciuni și metanii până la pământ, îți antrenezi respirația, toți mușchii participă: capul, gâtul, pieptul, spatele, brațele și picioarele, totul devine mai puternic! Atât beneficii fizice, în special pentru spate și coloana vertebrală, cât și beneficii spirituale!

- Rugăciune! Ne închinăm lui Dumnezeu! Cel puțin 10 metanii. Începe cu trei, zece și apoi, va da Domnul și vei ajunge la o sută.
 Și la bătrânețe veți spune: „Ah, băieți și fete, a fost un timp când făceam metanii dar acum nu este decât unul mare pe pat și asta-i tot...”. Așa că oricine mai are putere,  energia tinereții, toți demonii - sar în sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor